23948sdkhjf

”Nya möjligheter för cirkulär återvinning öppnar sig” Hallå där, Helena Nylén!

En av talarna på Pack & Plast i Malmö 23 november är Näringslivets Producentansvars vd Helena Nylén.

Vad kommer du att presentera på Pack & Plast?
Vi finns med på två olika pass under dagen. Vår materialspecialist Einar Ahlström är med och pratar om vad som händer på material och förpackningsfronten. Där kommer han bland annat lyfta hur nya möjligheter för cirkulär materialåtervinning av plastförpackningar öppnar sig när sorterings- och återvinningstekniken utvecklas samt hur efterfrågan på återvunnen råvara ser ut idag. Jag själv deltar i samtalet om hur vi skapar en cirkulär, hållbar och resurseffektiv värdekedja och där jag kommer att prata om vikten av att ha koll på de ökade krav och förändringar som är på gång och hur Näringslivets Producentansvar arbetar för att vara en trygg och ansvarsfull partner för anslutna producenter.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Det är många förändringar på gång inom förpackningsområdet nu och de närmaste åren. Att som producent hålla sig uppdaterad kring utveckling och nya krav inom olika områden tänker jag kan vara en utmaning för många - här kan vi på Näringslivets Producentansvar stötta. Och utmaningarna innebär ju också möjligheter, de krav som kommer bidrar till att driva omställningen framåt. När många tar ansvar och är aktiva kan vi tillsammans göra skillnad.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Vi ser att vi som PRO och partner kan bidra på många sätt för att anslutna producenter ska kunna driva sitt hållbarhetsarbete framåt. Vi har gedigen kompetens och erfarenhet inom design för recycling och strategiska samarbeten med återvinningsanläggningar som gör att vi kan ge ett tydligt go eller no-go kring vad som faktiskt gäller för att vi ska säkra cirkulära materialflöden. Vi arbetar också med att bidra i arbetet med hållbarhetsdata och rapportering, allt för att våra anslutna kunder ska kunna nå sina egna hållbarhetsmål.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag har höga förväntningar på dagen, och ser fram emot spännande möten, intressanta samtal och att både få dela med mig och få ny kunskap!

Tack Helena Nylén!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på denna länk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079