23948sdkhjf

Bioextrax ger exklusiv rätt av PHA-produktion till startup

Installation och uppskalning påbörjas redan nu i september

Bioteknikbolaget Bioextrax ingick i juni ett licensavtal med en amerikansk startup gällande licensiering av bolagets teknologier för produktion av PHA. Det nyetablerade produktutvecklingsföretaget har som huvudsakling inriktning att kommersialisera formuleringar för styva förpackningar baserat på PHA.

Genom avtalet har bolaget rätt under en tidsbegränsad till en exklusiv licens för produktion av vissa typer av PHA för styva förpackningar i USA, Brasilien och Mexiko med Bioextrax teknologier.

Produktutvecklingsföretaget har valt att utnyttja sin option för att påbörja den andra perioden, med start i oktober 2023, vilket innebär en betalning om 25 000 dollar per månad (cirka 250 000 kronor) till Bioextrax och en rätt att producera 1 000 ton PHA per år. Det skriver nyhetsförmedlaren Finwire.

– Det amerikanska företaget har spenderat våren och sommaren med att utvärdera vår teknologi och föra dialog med investerare och partners, samt besökt oss för att titta på vår uppskalningsanläggning. Att de efter denna utvärdering väljer att gå vidare är oerhört glädjande. Utöver intäkterna som detta licensavtal kommer att generera ser vi den tekniska valideringen som ett stort steg framåt. Installation och uppskalning av våra teknologier med kunden kommer att påbörjas redan nu i september, säger Edvard Hall, vd, Bioextrax.

Packmarknaden har försökt att nå Bioextrax, för att veta vilket startup-bolag det gäller, utan framgång.

Läs mer om: pha
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078