23948sdkhjf

Lagar bra – men utveckling kräver utrymme för innovation! Hallå där, Cathrine Suter Ossborn!

25 maj samlas ännu en gång förpackningsbranschen konferensen på Pack Point Nordic i Stockholm. En av talarna där är Cathrine Suter Ossborn, Head of Corporate Affairs & Communications vid Nestlé Nordic.

Vad kommer du att fokusera på i samtal och panel på Pack Point Nordic?

Lagar är väldigt bra för att sätta en tydlig riktning och harmonisering inte minst för globala bolag. Men för att utvecklingen ska gå framåt måste företagen ges utrymme för innovation och tillåts agera där specialistkunskapen finns.

Vad utmärker en bra förpackning?

Nummer 1: funktion, att den håller livsmedlet säkert och säkrar en god smak samt bevarar en rimlig hållbarhet. Förpackningen kräver exakt så mycket material som behövs för den funktionen och är transportoptimerad.

Nummer 2: Den är cirkulär på något sätt, antingen genom återvinning eller återanvändning. Så enkel och “ren “ som möjligt, även gällande design. Det är enligt mig framtidens premium.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Stora investeringar krävs framåt för omställning (exempelvis för nya material i produktionen), det tar alltid tid att få igenom men det går! Jag ser alltid nya möjligheter i samarbetsprojekt över hela värdekedjan och mellan branschkollegor. Fokus på att hitta lösningar på gemensamma utmaningar.

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

Konkurrera inte inom hållbarhet, våga samarbeta även inom en bransch. Annars kommer förändringen att gå för långsamt.

Beskriv dina förväntningar på konferensen

Inspiration och bra samtal, inte minst i kaffepauserna. Snacket i ett forum där alla har samma intresseområde men olika erfarenheter är ofta det allra bästa.

Tack, Cathrine Suter Ossborn!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11