23948sdkhjf

Industrin långt före lagstiftaren med hållbara lösningar! Hallå där, Helge Steg!

25 maj är det dags igen för förpackningsbranschen att samlas på Pack Point Nordic i Stockholm. En av talarna är Helge Steg, vd vid Arta Plast.

Vad kommer du att fokusera på i samtal och panel på Pack Point Nordic?

Jag ser fram emot en öppen diskussion om vad vi kan göra för att minska exempelvis mängden fossil plast i våra förpackningar. Då tänker jag NU, inte vad som ska vara på plats om 3, 10 eller 25 år.
Industrin ligger långt före lagstiftaren med riktiga hållbara lösningar som skulle reducera behovet av fossil plast med upp till 70 % . Att inte utnyttja dessa möjligheter under tiden som infrastrukturen för att nå en cirkulär material ström är på plats vore ju galet.

Vad utmärker en bra förpackning?

Först och främst ska en förpackning göra ”jobbet”: Skydda innehållet, i vårt fall livsmedlet, vara säker, resurssnål, om möjligt gjord av förnyelsebara råvaror och om möjligt återvinningsbar i en cirkulär materialström.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Vi behöver få politiker och beslutsfattare på EU-nivå att se att det finns lösningar på plats regionalt som är betydligt resurseffektivare än genomsnittet i EU. Dessa måste få fortsätta att vara aktiva till dess att alternativen är effektivare och infrastrukturen är på plats.

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

Att vi börjar följa avfallstrappan. Resursbesparing är trots allt viktigare än återvinning. Den bästa plasten är ju den som aldrig sätts på marknaden och den som trots allt sätts på marknaden ska naturligtvis återvinnas så cirkulärt som möjligt.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Pack Point Nordic är en fantastisk mötesplats där alla intressenter är på plats. Vi kommer alltid hem med nya influenser och ny kunskap.

Tack Helge Steg!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078