23948sdkhjf

Hållbara tablettblister nytt mål för PulPac

PA Consulting, ett globalt managementkonsultföretag med fokus på innovation och transformation, har tillsammans med teknikutvecklingsföretaget PulPac bildat Blister Pack Collective. Det är ett konsortium för att lansera världens första torrformade fiberbaserade tabelettblister. Målsättningen är att minska användningen av plast i förpacknigar för läkemedel och vitaminer.

PulPac och PA Consulting uppmanar läkemedelsindustrin och företag inom hälsoprodukter att gå med i konsortiet Blister Pack Collective, mot bakgrund av att den årliga globala produktionen av läkemedelsförpackningar i storleksordningen genererar 100 000 ton plast.

Med PulPacs torrformningsteknik skulle återvinningsbara och hållbara fiberalternativ med minimal användning av plast kunna ersätta traditionella icke-återvinningsbara PVC-aluminium-blister som är det som idag används.

PulPac använder förnybar massa och cellulosa i sin Dry Molded Fiber-teknik för att producera billiga och högpresterande förpackningar. PulPacs torrformningsprocess förbrukar mindre koldioxid och vatten i en skalbar produktion av blisterförpackningar med en snarlik funktionalitet och utförande som dagens etablerade PVC-kartor, hävdar företaget.

Philip Fawcus, expert på hållbara material på PA Consulting:

– PulPacs torrformningsteknik i kombination med PA Consulting-teamets förmåga att utveckla hållbara cellulosaförpackningar - som tar fasta på former, funktioner och egenskaper hos nuvarande plastförpackningar - innebär ett stort steg för utvecklingen av hållbara förpackningsalternativ.

Med ett första “proof of concept” manas nu till ett branschsamarbete för att påskynda utvecklingen.

Sanna Fager, Chief Commercial Officer på PulPac:

– De innovativa blisterförpackningarna designade av PA-teamet är exempel på hållbara och cirkulära fiberlösningar. Genom att dra nytta av fördelarna med vår torrformningsteknik – istället för engångs-PVC – kan vi skapa förpackningar som är cirkulära och samtidigt funktionella, skalbara, men framför allt prisvärda. Branschaktörer som vill jobba för en hållbar förändring av förpackningsindustrin är välkomna att gå med i konstortiet för att accelerera övergången till hållbara blisterlösningar.

Jamie Stone, expert på hållbar förpackningsdesign på PA Consulting:

– Det kommer att krävas innovation och utvecklade samarbeten för att hantera klimatkrisen. Vårt partnerskap med PulPac symboliserar detta. Nästa steg handlar om ett “buy in” från industri- och branschaktörer för att påskynda utvecklingen som syftar till att ta bort tonvis med problematiskt plastavfall från planeten.

Organisationer som är intresserade av att gå i bräschen för nya mer hållbara alternativ till dagens PVC-förpackningar kan registrera sig här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063