23948sdkhjf

Allt går igen – Packmarknaden din kristallkula!

Packmarknaden ska flytta. Ja inte bara Packmarknaden. Hela kontoret i Helsingborg med alla titlar ska flytta.

Vi kommer från och med nästa år att finnas på den nya adressen Grenadjärsgatan 10, 254 53 HBG. Den gamla boxadressen 601 försvinner. Den har varit med oss sedan början av 1990-talet. Då jag en gång började på Packmarknaden. Jag har hunnit med lite annat sedan dess, tror inget annat. Men jag blir lätt lite nostalgisk, när jag tänker på det.

Med flytt kommer som ni vet också rensning av sådant som genom åren samlats på hög. Nuvarande lokaler flyttade vi till för omkring 10 år sedan, så det blir en del. Men framför allt ska nu alla arkivex av tidningen bantas till endast 1 exemplar av varje utgåva. Resterande som omsorgsfullt sparats för framtiden i tidningssamlare, har när detta skrivs, gått till förgängligheten.

I samband med utrensningen kan man inte låta bli som nostalgiker att bläddra i gamla utgåvor. Man kan bli sittande i timmar, vilket inverkar menligt på effektiviteten, men är samtidigt en lisa för själen.

”Är detta politisk populism som går igen?

Vad man slås av är hur saker som idag diskuteras redan var aktuella för 30 år sedan. Jag kunde inte låta bli att fotografera av ett par sidor från 1990-talets början. Då skrevs att ”Plastföretagen satsar stort på kemisk återvinning”. En annan rubrik var ”Minskat intresse för mjölk i returflaskor”, vilken följde på ett försök som Arla genomförde vid tidpunkten för Kretsloppspropositionen. Känns några tongångar igen?

EU vill nu, trots att inga vetenskapliga studier stöder miljönyttan, på bred front införa förpackningar som går att återfylla och återanvända. Är detta politisk populism som går igen? En titt i gamla utgåvor av Packmarknaden kan ge viss vägledning för framtiden – om man vill ha det, vill säga. Plastföretagen skulle nog ha gjort som dom sa att dom skulle göra – satsat på kemisk återvinning. Det är lätt att vara efterklok, men eftersom allt går igen kan en tillbakablick vara detsamma som att se in i kristallkulan. Kanske går det då att undvika historiska misstag.

Vi på teamet Packmarknaden

Önskar alla en riktigt

God Jul & Gott Nytt År!

Artikeln är en del av vårt tema om LEDAREN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126