23948sdkhjf

DS Smith investerar 50 miljoner

DS Smith med skandinaviskt huvudkontor i småländska Värnamo investerar nu 50 miljoner kronor i en ny toppmodern kombinerad tryck- och stansmaskin från Bobst.

– Marknaden utvecklas och vi med den, säger vd Thorbjörn Sagerström, som med facit i hand konstaterar;

– Att vi satsade direkt på den modernaste tekniken visade sig vara ett klokt beslut. Nu går vi vidare på den inslagna vägen.

Bakgrunden är den att det för några år sen kom ut en helt ny maskintyp från Bobst på marknaden. Med sin konstruktion ger den möjlighet till både tryck och stansning med betydligt högre precision. DS Smith såg tidigt värdet i att erbjuda marknaden ett högkvalitativt alternativ till offsettryck, och investerade direkt i en komplett anläggning i Värnamo 2014. Satsningen slog mycket väl ut.

Därefter satsades på en likadan maskin till DS Smiths andra produktionsenhet i Mariestad 2016. Och nu är det alltså dags för Värnamo igen.

– Ytterligare en stans, Bobst Mastercut med tillhörande bansystem, till ett sammanlagt värde av 50 miljoner, står nu beredd att tas i drift, säger Thorbjörn.

Packmarknaden gjorde i somras en längre intervju med Thorbjörn Sagerström om den senaste tidens stora framgångar för DS Smiths skandinaviska verksamhet. Den finns att läsa i mässnumret, nr 4, inför Scanpack. Fler artiklar om DS Smith – Klicka Här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078