23948sdkhjf

Ny agentur hos Mobergs

Fredrik Moberg på Moberg Produktkontroll satsar alltid stort på Scanpack och hade hög bemanning i montern. Sex personal från Moberg och ytterligare en medarbetare från den nya agenturen Trivision.

– Trivison är inspektionsutrustning för livsmedelstråg. I systemet kontrolleras att tråget är rätt märkt, datum för hållbarhet, streckkod, rätt etikett samt att svetsarna är täta och korrekta, de kan vara felklippta eller så har det kommit mat emellan till exempel, säger Fredrik Moberg, vd och ägare.

På andra sidan montern visas en metalldetektor från Sesotec, Varicon Intuity. – Maskinen har så kallad simultan multifrekvens och kan läsa av flera frekvenser parallellt. Den har hög känslighet för alla metaller och kan till exempel i klartext tala om för operatören hur små metallpartiklar av olika slag som kan upptäckas. Den har också ett inbyggt AI som gör att detekteringen sker mer finkänsligt och på så sätt kan vara ett alternativ till en röntgendetektor för svåra blöta livsmedel såsom ost, kött, fisk och färdigrätter, säger Fredrik.

I somras flyttade Mobergs till nya lokaler i Staffanstorp där man har ett showroom i ljusa och luftiga lokaler. Företaget har också vuxit snabbt under året och idag är man sex anställda, varav tre tekniker.

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11