23948sdkhjf

Minsta roboten hittills

ABB lanserar sin minsta robot någonsin. Den industriella IRB 1010 klarar nyttolaster på 1,5 kilo, vilket är 50 procent högre nyttolast än jämförbara robotar på marknaden, enligt ABB.

Roboten har i första hand utvecklats för applikationer inom elektronikindustrin för att hantera små komponenter i produktionen av smarta kroppsburna enheter. Med sin kompakta storlek, för klassen höga nyttolast och precision riktar sig nya IRB 1010 till tillverkare av enheter som t ex smarta klockor, hörlurar, sensorer och aktivitetsmätare.

Den öppnar också upp nya möjligheter för nya tillämpningar som filmavdragning, materialhantering, montering, limning och inspektion.

Med en räckvidd på 370 mm och ett utrymmeskrav på 135 mm gånger 250 mm är IRB 1010, 30 procent mindre än ABB:s hittills minsta robot IRB 120. De kompakta måtten ökar antalet celler som får rum i produktionsutrymmena, vilket gör det möjligt för tillverkarna att öka produktionen genom en kompaktare fabrikslayout.

Centralt för IRB 1010:s höga noggrannhet är ABB:s styrenhet OmniCore E10 med positionerings- och banrepeterbarhet på 0,01 mm. Med sin slimmade design är styrenheten väl lämpad för montering av små delar i tillämpningar där produktionscellernas storlek behöver minimeras.

OmniCore E10 förbrukar dessutom upp till 20 procent mindre energi jämfört med ABB:s tidigare IRC5C-styrenheter och gör det möjligt för tillverkare att minska sina energikostnader och förbättra energieffektiviteten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078