23948sdkhjf

WA-maskin gör mässpremiär

Spitze kommer bland annat att premiärvisa sin wrap-around maskin på Scanpack 2022.

– Ett 40-tal WA-maskiner är redan sålda och levererade, men det är första gången som den visas upp på mässa. Just denna maskin är såld till en svensk kund som valde att, utöver flera andra maskiner, köpa in tre WA-maskiner maskiner samtidigt. Ett gott betyg för marknadens mest genomtänkta wrap-around lösning, säger Lasse Tuneld och Torben Salander i Spitze.

Maskinen är byggd enligt samma riktlinjer som det övriga maskinprogrammet, dvs med flexibilitet, hygien och ergonomi i fokus.

– Vi har fått otroligt bra respons, och vi har väldigt högt tryck i produktionen. 2019 flyttade vi in i vår nya fabrik för att ta hand om alltmer ökad efterfrågan. 2021 byggdes fabriken ut med ytterligare 2000 kvadratmeter.

En annan maskintyp som Spitze har satsat hårt på under de senaste åren är slitslåderesare och förslutare. Här finns ett brett program anpassat för modulmåtten 400x300 och 600x400. Maskinerna är, som alltid, generöst omställbara inom sina respektive formatområden. Designen följer övriga maskiner, det vill säga el och drift på maskinernas topp för att skapa en ren och hygienisk golvyta.

Under Scanpack förevisas lådresare F114T och C114T. De är bestyckade med tejpförsegling, men kan också levereras med limförslutning.

Spitze kommer även att visa upp en förpackningslinje bestående av kartongresare F111, automatisk fyllning samt kartongförslutning.

De flesta maskinerna levereras till livsmedelsindustrin, men även Medical och Hardware är kundsegment som växer.

– Vi har otroligt mycket spännande nyheter på gång, men tyvärr har vi inte plats för att visa allt på mässan.

Monter B06:82

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063