23948sdkhjf

Ny förpackningsmaskin för e-handeln

Mondi lanserar i samarbete med Heiber + Schröder en ny maskin, eComPack, för helautomatisk e-handelspackning i sin EnvelopeMailer – anpassningsbara e-handelsförpackning av wellpapp.

Heiber + Schröders maskinteknik kombinerat med Mondis förpacknings- och pappersexpertis gör det nu möjligt för e-handelsföretag att helt automatisera inpackningsprocessen med resning, fyllning och försegling med EnvelopeMailer-lösningen eComPack.

Mondi hävdar att eComPack fördubblar produktionen per timme jämfört med den tidigare manuella packningen i EnvelopeMailer och svarar upp emot efterfrågan hos e-handelsbolag på automatisering av pappersbaserade förpackningslösningar.

Mondi har i ett innovativt samarbete med den tyska maskintillverkaren Heiber + Schröder skapat en höghastighetsautomatiserad förpackningsmaskin som uppfyller kraven inom process, effektivitet och säkerhet för måluppfyllelse i e-handeln, skriver Moni ett pressmeddelande.

Den nya eComPack-maskinen är designad för medelstora till stora e-handelsverksamheter som söker effektivitet och tillförlitlighet och kan hantera upp till 500 paket i timmen tack vare en automatiserad resnings-, fyllnings- och förseglingsprocess.

eComPack kan automatiskt bearbeta ett brett spektrum av varor genom en design som gör att den är anpassningsbar i höjd för olika varustorlekar. Utrustningen utmärker sig för sitt kompakta utförande i golvyta och enkelhet i drift och underhåll.

– I den snabbt växande e-handelsvärlden är kombinationen av en utmärkt pappersbaserad produkt och en effektiv och ekonomisk, automatiserad förpackningsmaskin en nyckelfaktor för våra kunder. När vi lanserade Mondi EnvelopeMailer ökade produktiviteten i manuell packning med åtta procent jämfört med packning i standard C-mapp. Med eComPack gör vi nu det möjligt för våra kunder att fördubbla sin produktion och optimera packningsverksamheten i uppfyllnadscenter som hanterar stora volymer, säger Tarik Aniba, försäljnings- och marknadsdirektör, Mondi Corrugated Solutions.

E-handelsmarknaden har vuxit avsevärt de senaste åren och står för cirka 20 procent av den globala detaljhandelsförsäljningen 2021. Detta innebär att ett bredare utbud av varor distribueras, vilket ökar förpackningskomplexiteten och kräver mångsidiga förpackningslösningar av olika storlekar och former.

Samtidigt, med de stigande arbetskostnaderna, är önskemålet om förpackningsmaskiner inom e-handel mer framträdande än någonsin tidigare. För att hjälpa kunder att hantera dessa utmaningar tillhandahåller eComPack en lösning dedikerad automatiserad packning med Mondis EnvelopeMailer, e-handelslösning i wellpapp.

EnvelopeMailer klarar enstaka eller flera föremål, och rektangulära såväl som oregelbundna former, upp till 7 cm i höjd. EnvelopeMailers flexibilitet i uppfyllelseprocessen, effektivitet vid hantering och ekonomisk användning av material och utrymme har gjort den till en helt ny standard på marknaden sedan lanseringen 2020.

André Garmer, VD Heiber + Schröder, säger;

– Tillsammans med Mondi utvecklade vi maskinen i en mycket dynamisk samskapande process. Resultatet är en robust, användarvänlig maskin med tillgänglighet i toppklass. Genom smart och ansvarsfullt skapande kunde vi synkronisera förpackningsdesign och maskinfunktionalitet till en lösning som erbjuder en enorm potential om den kombineras med rätt förpackningslösning.

Mondi ställer ut på Scanpack. Om de där kan berätta mer om den nya maskinlösningen besök deras monter.

Monter D04:21

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125