23948sdkhjf

Mondi investerar flera miljarder

Mondi har beslutat att investera 400 miljoner euro i en ny kraftpappersmaskin vid Štětí-bruket i Tjeckien. Kraftpappersmaskinen med en kapacitet på 210 000 ton per år ska möta den växande efterfrågan på pappersbaserade flexibla förpackningar.

Mondi, en global tillverkare av hållbara förpackningar och papper, meddelar att man har beslutat att investera 400 miljoner euro i en ny pappersmaskin vid företagets flaggskeppsbruk i Štětí i Tjeckien. Investeringen är en del av koncernens expansiva investeringsprogram på 1 miljard euro som syftar till att påskynda övergången till hållbara förpackningar och ytterligare stärka Mondis marknadsledande position.

Den nya maskinen kommer att producera säckkraftpapper för Mondis Paper Bags-verksamhet och kommer också att möjliggöra en optimerad produktion av den övriga kraftpappersportföljen inom specialkraftpapper med ett brett spektrum av applikationer som funktionella barriärpapper.

Thomas Ott, VD för Flexible Packaging, Mondi, säger i en kommenter;

– Som en global ledare inom innovativa och hållbara förpackningslösningar är vi glada att kunna meddela att vi godkänt en så viktig investering. Hållbarhet är kärnan i allt vi gör och det här är ett stort steg framåt på vår resa mot att göra alla våra förpackningslösningar återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara, vilket är ett av våra åtaganden för Mondi Action Plan 2030.

Pappersmaskinen förväntas starta produktionen 2025 och nå full kapacitet 2027.

Fotnot: 400 miljoner euro är i dagens växelkurs cirka 4 383 miljoner SEK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078