23948sdkhjf

Maskinmästaren Kafeko visar brett sortiment

Scanpack är mångt och mycket maskinleverantörernas mässa. Vid samtal med dessa förstår man betydelsen av branschmässor. En av branschens ledande leverantörer av förpackningsmaskiner är Kafeko.

Kafeko är ett nordiskt företag med agenturer för ledande maskintillverkare i alla nordiska länder, Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island. På Scanpack har Kafeko som alltid ett flertal maskiner för demonstration i montern.

Från Syntegon visas SVE 3620WR. En mångsidig vertikal påsmaskin från Syntegon, vilken kan hantera från de enklaste kuddpåsar till hörnförseglade ståpåsar samt Doy påsar för olika typer av produkter. Mångsidigheten återspeglas också i hanteringen av förpackningsmaterial där den kan hantera allt från papper, via monomaterial till traditionella laminat filmer.

Från Syntegon kommer också ACE 600. Syntegons nya kartongformare har stor flexibilitet och kan med sin kompakta design hantera större kartonger. Flexibiliteten återfinns också i förseglingen av kartongen som kan göras med och utan lim, och är även förberedd att hantera ultrasonic försegling. Den kan stå som en egen maskin eller integreras i en helautomatisk linje, flexibiliteten är stor.

En annan av Kafekos maskinpartner är HDG. Från HDG visas HDG RB-200 Puch & Dose, en innovativ flexibel påse som har ett inbyggt membran vilket sprider produkten finfördelat. Denna fungerar fint för pulver eller granulat som exempelvis fin- eller grovmalda kryddor samt sötsaker så som strössel. Membranet anpassas utifrån er produkt, så det passar för varje specifik produkt på optimalt sätt.

Från Packfeeder som ingår i Rotzinger gruppen visas Robotic unscrambler for bottles. En flexibel flaskresare baserad på robotteknologi, vilken är i stort helt formatomställningsfri. Kombinationen med Pick&Place robot och intelligent placeringskedja ger en väldigt flexibel och stabil maskin för många olika varianter av flaskor.

Vidare har man från Airinotec med sig C-cube, cooling units for pallets. En kompakt kylenhet för snabbkylning av pallar i mindre volymer. Enheten har storleken av en Europa pall och kan kyla två pallar samtidigt, viket ger flexibilitet och kvalitetssäkring av produkterna.

I montern kommer förutom ovannämnda att finnas representanter från Probat (kaffeindustrin), Hansella, Makat och Rotzinger pharma pack.

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094