23948sdkhjf

Tetra Pak-chef tar över i Syntegon

Syntegon Technology utser Michael Grosse till ny verkställande direktör. Michael Grosse tillträder tjänsten den 1 mars 2020. Nuvarande vd Stefan Koenig lämnar företaget.

I dagarna blev skilsmässan från industrikoncernen Bosch klar och det nya namnet, på det som tidigare var Bosch Packaging Technology, Syntegon Technology presenterades. Nu är det dags för andra steget. En ny vd (CEO) tillsätts från och med den 1 mars.

Dr Michael Grosse kommer närmast från en plats i Tetra Paks globala ledningsteam, där han på senare år bland annat har varit ansvarig för expansionen av företagets tjänsteutbud, Global Service Business. Han började på Tetra Pak 2003 och har en gedigen bakgrund från internationell ingenjörsverksamhet i olika ledande roller, särskilt inom process- och förpackningsteknologi för livsmedel.

Han anses som mycket kunnig inom produktutveckling med ny teknologi och hade innan han började på Tetra Pak chefsbefattningar inom bilindustrin. Hans breda kontaktnät inom livsmedelssektorn tros bli en stor tillgång för Syntegon.

Han efterträder dr Stefan Koenig som tillträdde som vd för Bosch Packaging Technology 2016. Han efterträdde i sin tur den legendariske vd:n Friedbert Klefenz, som i ett och ett halvt decennium ledde Bosch Packaging Technology, till det världsledande maskinföretag för förpackningar det är idag med det nya namnet Syntegon Technology. Stefan Koenig med totalt 24 år i Bosch-koncernen fick nästan omedelbart uppdraget att hitta en nya ägare till Bosch Packaging Technology.

Efter att ha varit till salu i ett år köpte CVC Capital Partners företaget för en okänd summa sommaren 2019. I början av året var affären helt slutförd och det nya namnet Syntegon Technology presenterades.

– Vi är mycket nöjda med att ha vunnit över dr Michael Grosse, en extremt erfaren och framgångsrik chef, till Syntegon Technology. Nästan två decennier av ledningserfarenhet inom förpackningsmaskinindustrin och ett internationellt industrinätverk är utmärkta förutsättningar för att ytterligare främja en framgångsrik utveckling av Syntegon Tehnology. Samtidigt vill jag uttrycka min uppriktiga tacksamhet till dr Stefan Koenig. Han har gjort Syntegon Technology en fantastisk tjänst – under hans ledning har företaget inte bara blivit oberoende utan också mer lönsamt och mer konkurrenskraftigt, säger Marc Strobel, ordförande i styrelsen för Syntegon Technology.

– Jag ser mycket fram emot min nya position inom Syntegon Technology. På grund av dess höga standard inom kvalitet och långa tradition är Syntegon Technology ett enastående företag inom förpackningsindustrin. Tillsammans med Syntegon Technology-teamet kommer jag särskilt att fokusera på att ytterligare förbättra kundnöjdheten och lönsamheten, säger Michael Grosse.

– Dessutom vill vi erbjuda våra kunder ännu mer innovativa och hållbara förpackningslösningar i framtiden och till fullo utnyttja de möjligheter som digitaliseringen erbjuder.

Utöver förändringen på vd-nivå kommer Walter Bickel att ta en ny plats i styrelsen för Syntegon Technology från och med den 1 mars 2020. I sin nya befattning kommer han att ansvara för att driva koncernens omvandlingsprocess framåt. Dr Walter Bickel har haft många ledande befattningar inom maskinindustri och fordonsindustri. Han är en erkänd expert på förändringsprogram för vinstförbättring och omstrukturering av affärsmodeller för ytterligare tillväxtpotential.

2014-2018 var han vd och CFO för den internationella folietillverkaren Treofan. Tidigare befattningar inkluderar COO och därefter medlem av styrelsen för robottillverkaren KUKA samt styrelseordförande för Maillefer Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11