23948sdkhjf

Branschens golftävling spelades i högsommarvärme

Packaging Cup och Packaging Open spelades i fredags förra veckan på Forsgårdens GK. Banan, en gammal mästerskapsbana, blev någonting att bita i för spelarna i den kvava värmen. Men utlovat regn och åska höll sig borta.

Branschgolfen för förpackningsindustrin och alla i dess värdekedja lockade i år hela 76 spelare som alla tog sig runt Forsgårdens GK:s 18 utmanande hål. Här har spelats många stortävlingar. På 1990-talet Scandinavian Masters och senast arrangerades Lag EM för damer 2018 på Forsgårdens GK. En mästerskapsbana med andra ord. Tävlingsdagens förhållande var ypperliga, även om värmen krävde sin tribut för många. Det gällde att ha ordentligt med vatten i bagen.

Under tävlingen sekonderades spelarna också av Scanpacks mässteam Anna Lena Friberg och Pernilla Sandberg som från golfbilen bjöd på kaffe och kanelsnäckor. Utöver lagtävlingen Packaging Cup som spelas som fyrboll, bästboll, och den individuella tävlingen Packaging Open, som båda är poängbogey med reducerat handikapp, fanns det flera tävlingsmoment för spelarna att ta sig an längs banan.

Det mest utmanande var Meet the Pro, som på banans korthål nummer 13 utmanade spelarna att betta mot honom i tävlingen Närmast hål. Vid vinst blev det dubbla insatsen i form av en voucher i shopen på klubben. Alla som träffade green fick dessutom bollar och även de som inte lyckades klå pron fick sin insats tillbaka i form av en voucher i shopen.

Förutom Längsta drive fanns också Rakaste Drive med som ett tävlingsmoment där det gäller att placera bollen så nära en utdragen vit lina i fairway. Det tog lite mer tid än vanligt att spela de 18 hålen, delvis beroende på värmen, men också att banan är utsträckt med långa gångvägar mellan hålen. Och de som startade längst ut på hål 12 hade en rejäl promenad både från klubbhuset före kanonstart och en lika lång väg tillbaka från hål 11 efter avslutad rond.

Väl inne i klubbhuset väntade en fantastisk lunch och trevligt sällskap och samtal vid borden om dagens prestationer. När resultatet sammanräknats kallades till prisutdelning och så gott som alla stannade kvar för att spänt invänta resultatet av dagens tävling och möjligheten att plocka ett pris från det digra prisbordet. Innan dess fick också dagens sponsorer en möjlighet att säga några ord. Årets Guldsponsorer var Lamina System, EOC och Piab. Och Silversponsorer var Festo, Super Dry, Tara Pac, Svenska Förpackningsgillet och Scanpack 2022. Dessa applåderas för sitt engagemang av deltagarna.

Som vanligt förrättade Hans Friedsam, Nordemballage, prisutdelningen och fick i år behjälpligt stöd med att läsa upp vinnarna i tur och ordning av Anna Lena friberg, Scanpack. Dokumenterade spelet på banan gjorde Bo Wallteg, Nordemballage och en film från tävlingsdagen kommer att laddas upp på packnet.se och packnews.se om någon vecka.

Packmarknadens Marcus Petersson förevigade de lyckliga vinnarna vid prisutdelningen som fortsatte till alla hade fått ett pris, även den som kom sist. Att komma sista behöver dock inte vara så illa. Piab hade skänkt ett flott tröstpris bestående av en resväska med toalettpapper i. Innehållet kan appellera till prestationen men också vara tänkt att torka tårarna med. Därför kan alla i Förpackningsgolfen till sist betrakta sig som vinnare – oavsett hur det går.

 

Resultat årets Förpackningsgolf

Individuella prestationer

Längsta drive Herrar: Pär Bergström

Längsta drive Damer: Eva Ahrens

Rakaste drive: Kenneth Hedman (0,58 m)

Närmast hål: Katarina Hellblom (1,14 meter)

 Packaging Cup (Lagtävling)

1. Leif Rische och Katarina Hellblom, Packarna i Skåne, 46 p
2. Melvin och Christine Zetterberg, Piab, 45 p
3. Daniel Stålhammar och Bengt Rickard, Smurfit Kappa, 45 p

Packaging Open Herrar

  1. Andreas Linér, 42 p
  2. Nicklas Lindqvist, 42 p
  3. Ronny Lejudd, 40 p

 Packaging Open Damer

  1. Eva Ahrens, 40 p
  2. Katarina Hellblom, 36 p
  3. Christine Zetterberg, 35 p

Se samtliga resultat

Packaging Cup Lagtävlingen

Packaging Open Herrar

Packaging Open Damer

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125