23948sdkhjf

Dags för golftävling i förpackningsbranschen

Dom två branschgolftävlingarna Packaging Cup och Packaging Open Golf som numera arrangeras som en gemensam lag- och individuell tävling spelas på Vasatorps GK:s Classic Course den 10 september nästa vecka.

Tävlingen är ett samarbete mellan tidningarna Nordemballage, Packmarknaden och Förpackningsgillet och har aldrig tidigare lockat så många deltagare som nu. 100 spelare ställer upp till start och idag blev det klart att det blir kanonstart, tack vare nya rekommendationer från Svenska Golfförbundet.

– Det var fantastiskt roligt besked. Nu kommer alla spelare in ungefär samtidigt och slipper vänta på det slutgiltiga resultatet. Prisutdelningen kan dock inte ske gemensamt utan spelarna kommer var och en att kunna hämta sitt pris när de kommer in, säger Hans Friedsam, tävlingsledare, Nordemballage.

För att branschgolfen ska kunna genomföras krävs sponsorer och i år har extra många företag valt att ställa upp med en mindre summa. Det visar att förpackningsgolfen är en tradition som många värnar om i branschen, menar Marcus Petersson, Packmarknaden.

– Det är glädjande att se engagemanget från branschens företag som tar tillfälle att bjuda in kunder och medarbetare till en heldag på en av Sveriges bästa golfbanor. Att vi kan göra detta som ett samarrangemang mellan branschens tidningar och förening tror jag också betyder att många företag väljer att sluta upp, säger Marcus.

Packaging Cup är Sveriges äldsta branschgolf och startades av Stig Bergstedt 1971. Nästa år har vi alltså ett 50-års jubileum att se fram emot.

Källa: Packaging Cup/Packaging Open Golf

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141