23948sdkhjf

Walki förvärvar finska förpackningsföretag

Förpackningskoncernen Walki Group förvärvar de finska förpackningsproducenterna Westpak och Flexipack.

Westpak Oy Ab och Flexipack Oy Ab tillverkar flexibla förpackningslösningar till ledande nordiska livsmedelsvarumärken. De båda företagen har ett tätt samarbete och genererade tillsammans 2021 en sammanlagd försäljning på cirka 40 miljoner euro. Tillsammans sysselsätter de cirka 100 anställda.

Westpak är baserat i Säkylä, Finland, medan Flexipacks produktionsanläggning finns i Vasa, Finland.

– Med detta förvärv fortsätter vi att implementera vår strategi att utöka vårt utbud av mer hållbara förpackningsalternativ genom att dra nytta av vårt starka materialvetenskapliga kunnande. Flexipack och Westpak har ett mycket kompletterande erbjudande av högkvalitativa tryckta produkter och ett bevisat engagemang för en dedikerad kundservice, säger Leif Frilund, VD och koncernchef för Walki Group.

– Jag vill varmt välkomna de anställda på Westpak och Flexipack att bli en del av vår multinationella organisation. Vi ser fram emot att bredda våra kundrelationer och att förbättra vår tillverkningsnärvaro när vi arbetar tillsammans för att stärka vår position som branschledare.

Jonas Skuthälla, VD för Westpak och Stefan Söderlund, VD för Flexipack säger i en gemensam kommentar;

– Vi ser fram emot att bli en del av Walki-teamet. De värdesätter vår historik som entreprenörsdrivna verksamheter och är engagerade i långsiktig tillväxt. Genom att kombinera vår marknadskunskap och vårt kundfokus med Walkis starka FoU-kapacitet och europeiska närvaro, får vi möjlighet att skapa större fördelar för våra kunder och en framgångsrik framtid för våra anställda, säger de.

Flexipack och Westpak blir en del av Walkis flexibla förpackningsverksamhet och kommer att ingå i det globala affärsområdet Consumer Packaging. Affären är föremål för sedvanlig granskning och godkännande från relevanta konkurrensmyndigheter. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen eller villkoren i affären.

Walki är en internationell koncern organiserad i tre affärsområden: Consumer Packaging, Industrial Packaging och Engineered Materials, med verksamhet i tolv olika länder, både i Europa och Asien. Produktionsanläggningar finns i Finland, Tyskland, Belgien, Frankrike, Spanien, Storbritannien, Polen, Ryssland och Kina.

Walki sysselsätter cirka 1 500 personer globalt och förväntas i år att ha en omsättning på mer än 700 MEUR.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078