23948sdkhjf

Riskkapitalbolaget kliver av – Walki säljs till japansk pappersproducent

Det japanska pappersteknikföretaget Oji Holdings förvärvar finska specialpapperstillverkaren Walki sedan huvudägaren, det amerikanska riskkapitalbolaget One Equity Partners, OEP, beslutat om försäljning.

OEP, som ägt Walki sedan 2018, skriver i ett pressmeddelande att Walki gjort ett flertal förvärv och att bolagets intäkter ökat med 125 procent under den tiden.

– OEP:s expertis inom specialtillverkningsföretag som vår hjälpte oss att genomföra vår hållbarhetsstrategi samtidigt som vi fortsatte att växa verksamheten. Med deras stöd har vi bevisat att konsekvent företagstillväxt och affärsutveckling inte behöver utesluta varandra, säger Leif Frilund, vd och koncernchef för Walki.

Walki, med huvudkontor i finska Esbo, tillverkar specialförpackningsmaterial för konsument- och industriförpackningar. Företaget har 17 produktionsanläggningar över hela världen och sysselsätter mer än 1 700 personer.

Genom förvärvet kan Oji utöka sin plattform inom förpackningar och expandera i Europa.

”Kombinationen av Ojis barriärteknologier och Walkis avancerade tekniska lamineringslösningar kommer att accelerera utvecklingen av hållbara fiberbaserade lösningar. Vi tror att detta kommer att påskynda den globala övergången från engångsplast till pappersförpackningar”, skriver Oji i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078