23948sdkhjf

Absolut kan få fiberbaserad skruvkapsyl

Värmländska startup-företaget Blue Ocean Closure har startat ett samarbete med Pernod Ricard-ägda The Absolut Company. Tillsammans ska företagen utveckla en ny skruvkapsyl till den ikoniska Absolut Vodka-flaskan.

Blue Ocean Closures är ett nystartat företag profilerat på att utveckla och producera fiberbaserade och biologiskt nedbrytbara skruvkorkar och skruvlock, vilka också är återvinningsbara.

Tillsammans med The Absolut Company ska de ta fram en helt återvinningsbar skruvkapsyl, som ett alternativ till den befintliga skruvkapsylen. Den nya kapsylen, skapad av biobaserade material, har ett tunt lager av toppförseglande barriär men är helt återvinningsbar som papper och kan om den skulle hamnar i havet eller i naturen brytas ned på naturlig väg, utan att lämna några spår efter sig.

– Vi är väldigt stolta över att bli partner till Absolut Vodka för att ta fram en alternativ förslutning för kommersiell marknadslansering. Mitt första jobb var faktiskt på fabriksgolvet hos Absolut, så jag vet av egen erfarenhet att kvalitet i alla led av produktionen är ett starkt fokus på företaget, säger Lars Sandberg, VD Blue Ocean Closures.

Partnerskapet kommer att se flera iterationer av kapsylen genom prototyp- och teststadier 2022, med planer på att lansera den kommersiellt 2023. Samarbetet är ett led i en bred ambition hos The Absolut Company och Pernod Ricard att tillsammans med leverantörer och partners skapa en helt cirkulär verksamhet med målet att hundra procent av företagets förpackningar går att återanvända, återvinna eller kompostera redan år 2025.

– Som del av vårt cirkulära arbete är vi mycket glada över att jobba tillsammans med Blue Ocean Closures med innovativ förpackningsutveckling som bidrar till en renare värld och som minskar behovet av engångsmaterial, säger Eric Näf, Director of Packaging Development vid The Absolut Company.

Ulrika Evermark, Community Manager på Blue Ocean Closures säger;

– Vi är glada över att välkomna Absolut Vodka i den viktiga utvecklingen av våra kapsyler, vilket sker i samarbete med branschledare som ALPLA och Glatfelter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Pantsystemet fungerar inte som tänkt: Beroende av sportklubbar och pantsamlare
Konceptmaterial för packning av livsmedel
Digitalpress för flexibla förpackningar
Innovativa och hållbara lösningar i montern
Livsmedelsfilm redo att återvinnas
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.125