23948sdkhjf

Svenskt bioföretag får strategisk partner

Plastindustrikoncernen Feddersen Group investerar i det svenska green-tech-företaget Biofiber Tech.

K.D. Feddersen, en global koncern verksam inom distribution och produktion av konstruktionsplaster med huvudkontor i Tyskland, går in som investerare och strategisk partner i det svenska greentech-företaget Biofiber Tech.

– Det här strategiska partnerskapet med K.D. Feddersen kommer att lägga till en distributions- och försäljningskanal som hjälper oss att nå nya marknader och industrier i global skala, säger Eric Zhang, grundare och VD för Biofiber Tech.

Biofiber Tech patenterade teknologi ersätter fossilbaserad plast med träfiber i plastapplikationer och förra året lanserade Biofiber Tech produkten FibraQ, kemiskt modifierade träfibrer i granulatformat som kan ersätta fossil plast i produkter där det tidigare inte varit möjligt, exempelvis inom fordons-, möbel- och elektronikindustrin och i hushållsprodukter.

Feddersen-gruppen med ett globalt distributionsnätverk och kompoundering- och FoU-expertis kommer att vara av stort värde för Biofiber Tech i expansionen till nya marknader och industrier, menar Eric Zhang.

– Det här innebär mycket stora möjligheter för Biofiber Tech att fortsätta växa och utvecklas. Samarbetet har en direkt påverkan på stora delar av värdekedjan och gör att vi kan skala upp vår försäljning och produktion på kort tid. Detta innebär att fler industrier kan minska sitt koldioxidavtryck med FibraQ, säger Eric Zhang, grundare och VD för Biofiber Tech.

För K.D. Feddersen innebär samarbetet att företaget får tillgång till biobaserat material, något som det är en stor och växande efterfrågan på.

– Med denna strategiska satsning på Biofiber Tech ser vi en enorm möjlighet att tillsammans utveckla blomstrande framtida marknader tillsammans, säger Volker Scheel, VD för K.D. Feddersen Holding GmbH.

Biofiber Tech är i en snabb tillväxtfas och har under 2022 lanserat nya produkter som FibraQ 3D som kan användas för att 3D-printa produkter, FibraQ ABS som har öppnat möjligheten att använda Biofiber Techs teknologi inom elektronikindustrin, och FibraQ 100 % Bio, som blandas med bioplast och är komposterbar.

Enligt Biofiber Tech har flera varumärken från olika branscher nyligen gjort produktförsök med material baserade på FibraQ med gott resultat. Till hösten väntas därför den första kommersiellt producerade konsumentprodukten tillverkad med FibraQ att finnas på marknaden.

Biofiber Tech planerar att skala upp sin produktion under hösten 2022 för att möta marknadens efterfrågan.

Feddersen Group

Feddersen Group är en global aktör inom plastindustrin med en årlig omsättning på 900 miljoner euro, mer än 1 100 anställda över hela världen och en stark närvaro i Europa, Asien och Latinamerika.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063