23948sdkhjf

Universal Robots lanserar tungviktare

Universal Robots, den danska tillverkaren av kollaborativa robotar (cobotar), lanserar en cobot med högre nyttolast än någon tidigare cobot i portföljen. Den nya coboten hanterar laster på upp till 20 kilo och har fått en helt ny design som också möjliggör snabbare cykeltider.

Den nya coboten, med namnet UR20, är det senaste tillskottet till UR:s portfölj av cobotar och den första i en rad av nya generationens cobotar som företaget kommer att lansera.

– UR20 är bara början. Vi lanserar nästa generation av cobotar och först ut är denna modell med hög nyttolast eftersom den kommer att göra end-to-end-automatisering till verklighet för våra kunder. Det gör att de kan använda cobotautomatisering för att hantera nya typer av uppgifter. Nästa steg i att omdefiniera automatisering kommer att vara att ta med samma innovativa funktioner till en ny familj av cobotar. Vi kan knappt bärga oss med att visa dig vad framtiden har att erbjuda, säger Kim Povlsen, företagets VD.

UR20 har en räckvidd på 1 750 mm utformad för att fungera till full höjd till den standardiserade EUR-pallen. Förutom palletering förväntas UR20 också användas för svetsning, materialhantering, maskinlastning och maskinhantering, och för innovativa lösningar som skapas inom det omfattande partnernätverk av integratörer som UR har byggt upp.

Företagets VD, Kim Povlsen fortsätter;

– Det här är inte bara en större version av våra befintliga cobotar, det är en omdefinition av coboten. UR20 är den mest innovativa coboten som vi har producerat, den har den senaste tekniken men är baserad på 17 års tekniskerfarenhet inom robotindustrin. Våra expertingenjörer har helt omarbetat armen samtidigt som de behåller samma intuitiva användargränssnitt som vi länge har hyllats för.

– Fördelarna med UR20 är signifikanta, från snabbare cykeltider och förmågan att hantera tyngre laster till större räckvidd med ett litet fotavtryck. Vi har också implementerat avancerade förbättringar av mjukvaran, vilket ger användarna enorma möjligheter att kontrollera robotens rörelse från styrplattan – pendanten.

Universal Robots lanserade världens första kommersiellt gångbara cobot 2008 och har sedan dess byggt upp ett nätverk med mer än 1 100 integratörer, distributörer och oberoende partners som skapar komponenter, kit och applikationer för cobotarna.

Företaget har sålt mer än 50 000 cobotar och har dragit nytta av den kunskap som erhållits genom sin etablerade kundbas i utformningen av de senaste coboten UR20.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078