23948sdkhjf

Upptäck cobotens fördelar när den kommer till dig

Världens ledande cobot-tillverkare, danska Universal Robots, ger sig ut på turné. Under våren besöker företaget en rad orter i Sverige där de visar upp den kollaborativa robottekniken.

På turnén får besökarna själva testa cobotarna och får tips från experter om hur just de kan utveckla och förbättra sin verksamhet med hjälp av tekniken. En teknik som tidigare varit förunnad de stora företag men som tack vara coboten nu är tillgänglig även för små och medelstora företag.

 – I höstas tog vi med våra cobotar ut på en turné, nu följer vi upp den för att ge ännu fler företag i Sverige möjligheten att få upptäcka fördelarna med automatisering, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige.

Användningen av cobotar ökar för varje år. Universal Robots är världsledande inom just kollaborativa robotar och har mångårig erfarenhet och omfattande kunskap som man vill dela med sig av på turnéstoppen. Tillsammans med distributörer Cobots Sweden och Edströms kommer sex orter att besökas, den första staden Skellefteå besöks den 22 februari och den sista är Stockholm den 20 april.

– Allt fler mindre företag upptäcker att de kan ta hem nya affärer och fler ordrar med hjälp av en cobot. Genom vår turné vill vi möjliggöra för företag att utforska hur cobotar kan utveckla deras verksamhet och ta företaget till nästa nivå, säger Ola Mellström.

Coboten främjar lokal och hållbar produktion samtidigt som den bidrar till konkurrenskraft och god arbetsmiljö.

– Coboten kan lösa ett arbetsmarknadsproblem. Cobotar kostar en bråkdel av traditionella automatiserade system och har en kort återbetalningstid. Repetitiva uppgifter kan automatiseras så att personalen i stället kan få tid att göra mer kvalitativa uppgifter och utveckling. Det resulterar i bättre arbetsmiljö, mer konsekvent kvalitet och nöjdare medarbetare, fortsätter Ola Mellström.

Vår roadshow kör februari–april 2022 och vi besöker sex orter:   

22/2                          Skellefteå, tillsammans med Edströms

24/2                          Östersund, tillsammans med Edströms

10/3                          Hallsberg, tillsammans med Cobots Sweden

23/3                          Uppsala, tillsammans med Edströms

24/3                          Stockholm, tillsammans med Edströms

7/4                            Sundsvall, tillsammans med Cobots Sweden

20/4                          Stockholm, tillsammans med Cobots Sweden

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11