23948sdkhjf

Flyttade väg för ny fabrik

I Tyskland flyttar man vägar för att bygga nya fabriker. När Schubert berättade om sina planer på en ny monteringsfabrik för företagets förpackningsmaskiner fick man staden Crailsheim och Stuttgarts Regionråd att besluta om en ny dragning av länsvägen mellan Crailsheim och Dinkelsbühl. Det säger något om hur tyska politiker värnar om sina företag och arbetstillfällen.

Schubert är en av Europas ledande förpackningsmaskintillverkare och har i dagarna tagit det första spadtaget till sin nya monteringsfabrik med tillhörande kontor i anslutning till den redan befintliga i staden Crailsheim. Anläggningen är budgeterad till 38 miljoner euro, cirka 400 miljoner kronor, och kommer att vara arbetsplats för omkring 300 anställda.

Bygget som omfattar en total yta på 12 000 kvadratmeter är den största utbyggnaden och satsningen i företagets historia.

– Planeringen för en ny fabrik började för flera år sedan. Vi såg att efterfrågan på våra toppmatade (TLM) förpackningsmaskiner ökade. Företaget växte och vi var tvungna att fundera på hur vi kunde utöka våra faciliteter för montering, minns Ralf Schubert.

Idén att flytta vägen nära Schubert-fabriken för att skapa ett nytt utbyggnadsområde vann gehör hos staden Crailsheim och Stuttgarts Regionråd. Vägen L2218 mellan Crailsheim och Dinkelsbühl flyttades 2019.

– Vi är mycket glada över att ett stort familjeägt företag som Schubert investerar på den här platsen och ger många nya jobb i vår stad med den nya byggnaden, säger Jörg Steuler, stadsbyggnadsdirektör i Crailsheim.

På det som tidigare var vägsträckan är det nu stor aktivitet på byggarbetsplatsen. Där bilar för bara tre år sedan körde på en statlig riksväg, finns nu lastpallar med byggmaterial, grävmaskiner och en stor byggkran. Byggnadsarbetet har påbörjats på Schuberts nya slutmontagehall med angränsande kontorsflygel.

Det kommer dock fortfarande att dröja innan montagehallen och kontorsbyggnaden tas i drift. Byggarbetet beräknas vara klart i juni 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DS Smith investerar 50 miljoner
Byte på vd-posten i Miller Graphics
Först i världen med pappersflaskor
Snapsen väger lättare på årets julbord
Brittisk termoformare ny licenstagare hos PulPac
Och vinnaren är…
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.125