23948sdkhjf

Ny transportplattform från Interroll

Interroll presenterar en ny plug-and-play-transportplattform för automatiserade produktionsmiljöer.

Interrolls nya LCP (Light Conveyor Platform) är en materialflödeslösning för att öka produktiviteten i tillverkningsprocesser. LCP erbjuder systemintegratörer och OEM:er skalbara bandtransportsektioner som snabbt och enkelt kan implementeras för att möta nya kundkrav för materialhantering.

Effektiv materialhantering spelar en avgörande roll för att förverkliga produktivitetspotentialen i tillverkningsceller, monterings- och förpackningsstationer. Samtidigt kräver snabbt föränderliga processmiljöer i andra branscher flexibla transportlösningar som enkelt kan anpassas till nya krav.

LCP-baserade bandtransportörer kan enkelt monteras från fabriksförmonterade och fördefinierade moduler utan någon teknisk ansträngning och kan tas i drift snabbt och säkert via ett autonomt maskinstyrsystem, utan en extra programmerbar logisk styrenhet om så önskas (PLC).

Interrolls LCP är designad för att transportera mindre transportgods, samt lådor eller polypåsar som väger upp till 50 kilo. Transportörerna, som även klarar lutningar eller nedgångar, drivs av kompakta och energieffektiva trummotorer som har en verkningsgrad på över 85 procent, vilket håller energiförbrukning och energikostnader mycket låga.

Det helt modulära systemet kan planeras och monteras mycket enkelt och bekvämt på PC-skärmen med hjälp av Interrolls Layouter-verktyg. Detta minskar projektens ledtider och den nödvändiga insatsen för systemintegratörer. Dessutom skapar de fördefinierade modulstorlekarna i olika längder och bredder de bästa förutsättningarna för snabba tillverknings- och leveranstider.

Under utvecklingen av den nya plattformen lades stor vikt vid maximal säkerhet på arbetsplatsen och en trevlig arbetsmiljö. Den nya LCP:n testades omfattande före marknadslanseringen och utsattes för extrema uthållighets- och belastningstester och utvecklades enligt DMFA-standarder (Design for Manufacture and Assembly).

Den har en integrerad nödavstängning med ewn knapptryckning, uppfyller alla relevanta säkerhetsföreskrifter och har en tyst ljudnivå under drift. LCP:n produceras på Interrolls anläggning i Hvidovre, Danmark, och är tillgänglig omedelbart i Europa och snart i Asien och Amerika.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094