23948sdkhjf

Ny vertikal bandtransportörsorterare

Interroll introducerar en ny vertikal bandtransportörsorterare. Med nya MX 018V Vertical Crossbelt Sorter vill Interroll göra det enklare för systemintegratörer och deras slutkunder att implementera automatiska bandtransportörbaserade sorteringslösningar.

Den nya lösningen riktar sig främst mot post- och paketleverantörer, e-handelsleverantörer och logistiktjänstleverantörer som man vill ge möjligheten att hantera ett stort antal varor på ett platsbesparande, skonsamt och energieffektivt sätt via en enda teknisk infrastruktur med ett stort antal slutpunkter.

Den nya MX 018V Vertical Crossbelt Sorter ersätter tidigare ST 6130 Vertical Crossbelt Sorter och har en ökad transportbandshastighet för enhetsbelastningar 1,8 m/s jämfört med 1,6 m/s. Dessutom har den maximala utbyggnadslängden ökats från 80 meter till 180 meter.

Med den nya sorteraren kan så hög genomströmning som upp till 14 000 enheter per timme uppnås, och gods som väger upp till 35 kg transporteras. Sortern kan hantera ett stort antal olika kollin - från kartonger, paket, maxbrev och brevpåsar till polybags med mera.

Den har också energieffektiva växelmotorer istället för konventionella sorteringsdrivenheter, vilket möjliggör lägre energibehov. Nya MX 018V Vertical Crossbelt Sorter kan tas i drift snabbt och säkert med hjälp av ett modulärt och autonomt maskinstyrningssystem från Interroll i form av en plug-and-play-lösning, och kopplas till respektive varuhanteringssystem på plats av systemintegratören.

– Den nya MX 018V Vertical Crossbelt Sorter baseras på vår moderna crossbelt sorter plattform, som redan används i MX 025H Horizontal High Performance Crossbelt Sorter. På detta sätt kan våra kunder och användare dra nytta av beprövad teknik, korta leveranstider och snabb reservdelsförsörjning som en del av Interroll Lifetime Service. Samtidigt kan systemet anpassas sömlöst till användarspecifika krav tack vare sin modulära utbyggbarhet. Ett exempel är den Top Loader som finns som tillval, som är baserad på de innovativa infeed conveyors för crossbelt sorters, förklarar Steffen Flender, VD för Interroll Automation GmbH.

Idag är cirka 500 sorterare från Interroll redan i bruk världen över hos ledande företag som Amazon, DHL, FedEx, UPS, Hugo Boss, Inditex (ZARA), Zalando, Swiss Post, Austrian Post och China Post. En viktig orsak till denna framgång är den grundläggande mekaniska principen för dessa automatiska sorteringssystem.

– Till skillnad från konkurrerande produkter har antalet elektroniska komponenter i Interrolls sorteringslösningar hållits så lågt som möjligt i konstruktionen. Den unika designprincipen säkerställer maximal tillgänglighet, mycket lång livslängd, minimala driftskostnader och kort återbetalning av investeringen (ROI), säger Steffen Flender.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.544