23948sdkhjf

Dags för LogiMAT i Stuttgart

Intralogistikmässan LogiMAT återkommer i år den 31 maj till 2 juni. Det är Europas största och alla företag som har något att erbjuda i form maskiner, utrustning, material och tjänster för e-handel, postorder och internlogistik flockas som utställare på mässan i Stuttgart.

En trogen utställare på LogiMAT är Hugo Beck och från det svenska dotterbolaget Hugo Beck Nordic kommer personal att finna spå plats. Hugo Beck specialist på förpackningsmaskiner kommer att visa två innovativa maskiner i sin monter F47 i hall 4. Maskinerna representerar företagets styrka när det gäller att uppfylla kundernas krav på effektiva förpackningslösningar för e-handel i en mängd olika pappers- och filmtyper - samtidigt som materialanvändningen minimeras för en effektiv och hållbar anpassning, menar vd Timo Kollmann.

– Vi vet hur viktig hållbarhet är för kunderna, samtidigt som efterfrågan inom e-handel, postorder och logistik fortsätter att öka, förklarar Timo Kollmann, vd för Hugo Beck.

– Vi är glada att få träffa besökarna på LogiMAT ansikte mot ansikte, efter den digitala upplagan förra året och hjälpa dem att optimera effektiviteten i deras förpackningsverksamhet med rätt maskin och därmed spara på resurser.

Förpackningsmaskinen för packning i papper, e-com fit paper, är perfekt för e-handel och postorder som använder minimalt material för att förpacka varor. Maskinen är lämplig för direkt avsändning av enskilda varor, förpackning av produktgrupper eller för att uppfylla komplexa krav för förpackning av returvaror.

Både obestruket och bestruket återvinningsbart papper kan användas för att tillverka exakt passande papperspåsar med två sydda sidor plus en överlappning på ovansidan. Besökare på mässan kan se en live-demo med obestruket brunt 115 g/m2 Kraft Liner-papper från DS Smith.

Varje påsstorlek anpassas automatiskt till de varierande produktdimensionerna i längd och bredd och eftersom e-com fit paper lagrar pappersrullar av två olika bredder minskar pappersförbrukningen.

Den andra maskinen i Hugo Becks monter är en lösning för där film krävs eller föredras. Servo X e-com fit förpackar varor med minimal användning av film och anpassar automatiskt filmpåsarna med fyra förslutna sidor till produktens längd och bredd.

På mässan kommer Verpalin-film som innehåller 80 procent återvunnet material, som tillhandahålls av leverantören Verpa Folie Weidhausen GmbH, att användas för att producera hållbara fraktpåsar.

 

– Vi kommer att vara många representanter i Hugo Beck´s monter för att diskutera kundernas behov, inklusive deras alltmer varierande automationslösningar och den enorma potential som denna teknik erbjuder inom sektorer som kontraktsemballage. På några minuter kan förpackningsmaskiner och robotlösningar automatiskt anpassas till nya produkter och bearbeta en mängd externa beställningar effektivt och felfritt, säger Per Lagerblad, VD i Hugo Beck Nordic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DS Smith investerar 50 miljoner
Byte på vd-posten i Miller Graphics
Först i världen med pappersflaskor
Snapsen väger lättare på årets julbord
Brittisk termoformare ny licenstagare hos PulPac
Och vinnaren är…
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.125