23948sdkhjf

Inga-Lill prisades av Sweflex

Branschorganisationen för etikett- och förpackningstryckare Swefle har för första gången delat ut sitt nyinstiftade pris, Sweflex Award. Priset delas ut för förtjänstfullt arbete inom flexografitryck, den dominerande tryckmetoden inom förpackningsbranschen. Första pristagare är Inga-Lill Lindqvist, f d rektor för Brobygrafiska i Sunne.

Inga-Lill fick mottaga priset vid Sweflex årsmöte den 5 maj i Sunne. Inga-Lill Lindqvist var rektor för Brobygrafiska under åren 1996 till 2011. Juryn har bestått av Sweflex styrelse som till sin hjälp har haft en Nomineringskommite, bestående av Linda Ekehage, Lollo Zetterqvist, Kenth Sandström, Bo Wallteg och Göran Dahl (sammankallande).

Juryns motivering lyder som följer;

”Inga-Lill Lindqvist tilldelas Sweflex Award för förtjänstfulla insatser och engagemang i utbildning och utveckling inom den flexografiska branschen.

Med sin innovativa förmåga och framtidsvision har hon satt Broby grafiska utbildning och Sunne på världskartan som ett erkänt utbildningscenter för flexografisk industri.

Exempel på detta är gymnasieutbildningar för flexografisk produktion och yrkesutbildningar för förpackningsdesign, grafisk produktion och weborienterade utbildningar samt olika uppdragsutbildningar för den flexografiska branschen.

Inga-Lill har förstått att det krävs resurser för teknikutveckling och en välutbildad lärarkår.

Idag är Broby grafiska utbildning en av Europas modernaste skolor, både utbildnings samt utrustningsmässigt.

Inga-Lill Lindqvist är en mycket värdig mottagare av Sweflex Award”.

Priset ska delas ut en gång om året i samband med Sweflex Årsmöte och kan gå till såväl en enskild person som en grupp av personer som tillhör ett medlemsföretag inom Sweflex.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stora Enso gör bästa resultatet på två decennier
Holmen ökar investeringarna i Iggesund
Nytt sätt framställa papper
Pant ger ökad återvinning
Fullt fokus på CO2-utsläpp
Coveris köper svensk vindkraftsel
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.094