23948sdkhjf

Ny jätte ska effektivisera handeln

Schoeller Allibert lanserar en ny ännu större version av hopfällbara containrar i Magnum Optimum-serien, Magnum Optimum 1125.

Schoeller Allibert, ledande global tillverkare av återanvändbara och återvinningsbara förpackningar, lanserar en jätte i sin Magnum Optimum-serie för effektivare detaljhandelslogistik. Nya Magnum Optimum 1125 blir den största modellen i sortimentet av återanvändbara containrar, och öppnar nya möjligheter för kunder på en rad marknader, menar man.

Containern är designad för att möta utmaningen på detaljhandelsmarknaden, inte minst den snabba uppgången inom e-handel. Dess utökade plockyta är designad för optimal plockningseffektivitet i miljöer där det måste gå undan, samtidigt som dess icke-sekventiella viknings- och låsningsteknik gör den lätt att hantera på butiksgolvet.

Den kombinerade detaljhandelssektorn förväntas öka med i runda svängar 8,7 % årligen till 2027, enligt Statista. Därför är det dags nu för återförsäljare att göra leveranskedjan mer effektiv, menar Schoeller Allibert. Med Magnum Optimum det möjligt för återförsäljare att ta sina varor från källan hela vägen i konsumenternas händer om så behövs, vilket gör den till den främsta återanvändbara FLC (foldable large containers).

Jon Walkington, försäljnings- och marknadsdirektör på Schoeller Allibert UK, välkomnar lanseringen och säger;

– På Schoeller Allibert är ständiga förbättringar kärnan i allt vi gör, och vi är stolta över att presentera Magnum Optimum 1125 som en demonstration på detta engagemang. Vi vet att det är viktigt att minska vårt koldioxidavtryck och att många av våra kunder känner likadant. Alla på Schoeller Allibert förstår vårt ansvar att se till att vi är på rätt sida av historien i denna fråga.

Magnum Optimum 1125 är gjord för att maximera utrymmet och samtidigt minimera kostnader för returfrakt och minska koldioxidavtrycket. Upp till 52 monterade lådor och 208 hopfällda lådor får plats i en standardlastbil, en utrymmesbesparing på 73 % jämfört med standardcontainrar. Trots en relativt låg vikt på 57 kg kan varje enhet hålla upp till 500 kg, med en användbar volym på 1007L.

Den stora containern är designad för att vara så användarvänlig som möjligt, även i snabbrörliga detaljhandelslager. Magnum Optimum-serien är förberedda för RFID-etiketter, IoT-enheter och streckkoder för exakt containerhantering och snabb skanning. Den är också framtidssäkrad med SmartLink-beredskap, och erbjuder realtidsövervakning- och spårningsfunktion samt andra viktiga mätvärden som behållaretryck, temperatur, batterinivåer med mera.

Walkington tillägger;

– Återförsäljare vill ha lång livslängd från sin utrustning, och våra hållbara Schoeller-lösningar levererar verkligen. Varje Magnum Optimum i sortimentet har en livslängd på minst 10 år, vilket förkroppsligar de senaste innovationerna inom den cirkulära ekonomin. Vi ville ha en hållbart inriktad lösning som kan hantera att leverera varor direkt till konsumenterna lika bra som den levererar till grossister och stormarknader.

Schoeller Allibert rullar ut den nya modellen med enheter tillgängliga för uthyrning. Hyresalternativet är utformat för att ge kunderna omedelbar tillgång till den nya big box-lösningen med en låg initialkostnad.

Walkington förklarar denna strategi;

– Vi vill inte att våra kunder ska vänta med att minska koldioxidutsläppen i sin försörjningskedja. Genom att hyra Magnum Optimum 1125 har kunderna friheten att fördela kostnaderna utan att påverka deras CAPEX-budget. Denna flexibilitet passar dagens snabbrörliga detaljhandelssektor perfekt!

Samtidigt som den nya containern lanseras behåller Schoeller Allibert resten av sin framgångsrika Magnum Optimum-linje, som nu har sex olika modeller.

Schoeller Allibert´s svenska kontor finns i skånska Perstorp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14