23948sdkhjf

Dags att ta hygien från kontroll till konkurrensfördel

Förpackningsföretaget Schoeller Allibert menar att den pågående pandemin åter har satt ljuset på livsmedelshygien och handeln upplever nu ett starkt tryck från konsumenterna att leverera säkra livsmedel ur smittosynpunkt.

Nick James, försäljningschef på Schoeller Allibert UK, utvecklar saken.

– Livsmedelssektorn har en lång historia av hygienutveckling och säkra hanteringsprotokoll. Det har inte förändrats. Skillnaden vi ser i dag är att detta blir mycket mer synligt och viktigt för konsumenten. I dagens konkurrenskraftiga dagligvaruhandel, där konsumenten tar hänsyn till hygien i köpbeslut, går livsmedels- och förpackningshygienen från en skyldighet till en konkurrensfördel när den hanteras väl.

– I dag finns det ett verkligt tryck att leverera hygien med spårbarhet, transparens - och nu synlighet, säger Nick James.

– Vi kan inte bortse från den inverkan som Covid-19 har haft på kunderna. Medan studier har visat att det är mycket osannolik att mat och förpackningar sprider virus som Covid-19, har detta inte hindrat konsumenterna från att engagera sig i livsmedelssäkerhet på en helt ny nivå.

Schoeller Allibert lanserar begreppet "Hygien 2.0". Det handlar om att åter sätta livsmedelssäkerheten i fokus och göra den till en del av produktvärdet, menar han.

– Konsumenter vill veta mer om hur deras mat har hanterats, så det är ett utmärkt tillfälle för handel och livsmedelsförädlare att stärka sina leveranskedjor och skapa påvisbara livsmedelshygienrutiner som konsumenten letar efter. Detta börjar med en tätare kontroll av manuell hantering och logistik.

Schoeller Allibert har satt hygien inom livsmedelsbearbetning i första rummet i sin produktutveckling med lanseringen av Purity Line, en rad behållare som innehåller antibakteriella material för att hämma tillväxten av bakterier och mögel i varje steg i leveranskedjan.

Renhetsmaterialet i plasten migrerar till behållarens yta och stör bakterietillväxten genom att störa enzymproduktionen. Detta stoppar bakterierna som producerar energi och stör cellens DNA, vilket hindrar bakterierna från att föröka sig.

Schoeller Alliberts Purity Line av livsmedelssäkra och farmaceutiska behållare ger permanent skydd mot e-kolie-bakterier och stafylokocker, de vanligaste bakterierna i livsmedelsmiljöer.

Schoeller Alliberts antimikrobiella teknologi Purity Line kan användas vid tillverkning av många olika produkter från företaget, däribland JumboNest och Combo Excelsior. 

– Livsmedelstillverkare och förädlingsföretag kan ha stor nytta av behållare som erbjuder värdefullt skydd för produkter mot skadliga bakterier och samtidigt levererar effektivitetsvinster inom lager och logistik för att optimera leveranskedjorna. I Hygien 2.0 är livsmedelshygien inte längre en fråga om att enbart undvika risker eller bocka av en ruta i protokollet. Det kan användas som en konkurrensfördel i kommunikationen till konsumenterna. Varumärken som kan använda sina livsmedelshygienprotokoll som en del av varumärket eller produktidentiteten kommer att hitta kraftfulla kommersiella fördelar i marknaden, avslutar Nick james.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109