23948sdkhjf

Ny Gallus Labelmaster till Nordvalls

Nordvalls installerar ytterligare en ny tryckpress från Gallus på sin anläggning för etikettproduktion i Sjöbo. Det blir den femte Gallus-pressen på lika många år.

 Den senaste tryckpressen är en Gallus Labelmaster 440 Advanced - en 10-färgs flexopress med två screentryckstationer - för produktion av självhäftande etiketter. Tryckpressen är den femte på lika många år och den sista i en femårsplan som Nordvalls lade fast för att uppgradera och effektivisera sin produktionskapacitet som ett svar på ökad efterfrågan från kunder.

Att valet av maskinleverantör föll på Gallus var ingen tillfällighet. Gallus har varit en leverantör av tryckpressar och annan utrustning sedan 1965, med 24 installerade tryckpressar hittills under årens lopp på Nordvalls. Beslutet att välja Gallus Labelmaster vilar på tre viktiga konkurrensfördelar, menar Nordvalls – flexibilitet, hög tryckkvalitet och ökade effektivitetsbesparingar – som alla minimerar stilleståndstid.

Ökad flexibilitet kommer av Labelmasters modulära design, som gör att Nordvalls kan konfigurera tryckpressen efter dagsbehov, med möjlighet att bygga på med mer utrustning efter hand. Pressen har en enastående registerkontroll, ger mycket hög tryckkvalitet och dess intuitiva maskindesign med lätta växellösa cylindrar, gör det möjligt att nå marknadens snabbaste ställtider.

Patrik Jenemark, VD, Nordvalls kommenterar:

– När det gäller presseffektivitet förväntade vi oss att göra besparingar på cirka 7 % med våra Gallus Labelmasters, men vi når faktiskt närmare 10 %. I kombination med andra fördelar har denna vinst bidragit till dramatiska förbättringar av produktivitet, kundnöjdhet, lönsamhet och, viktigare, minskat spillmaterial.

– Vår historik med Gallus handlar om en varaktig och extremt värdefull kund/leverantörsrelation, fortsätter Patrik Jenemark. Under 2016 träffade vi Ferdi Rüesch och hans team för att beskriva vår vision och våra affärsmål, och tillsammans gjorde vi kort- och långsiktiga planer för nödvändiga pressinstallationer för att hantera vår förväntade tillväxt. Nyckeln till denna process är Gallus partnerskapsstrategi, som ofta minskar våra teknikambitioner, och föreslår pressval som bättre passar våra behov och sparar oss pengar.

Den nya Gallus Labelmastern kommer att installeras hos Nordvalls i Sjöbo i april och kommer att användas för att stödja affärstillväxt hos såväl befintliga kunder som jobb från systerbolag inom Nordvalls-koncernen. 

Med en årlig omsättning på 65 miljoner euro på tre enheter sysselsätter Nordvalls 160 medarbetare, i Sverige, Danmark och Norge. Kunderna finns framför allt inom Livsmedels- och dryckessektorn som svarar för omkring 50 % av etikettjobben på Nordvalls.

Ferdinand Rüesch, Anchor Shareholder Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) och Senior Vice President Global Key Accounts Gallus, kommenterar affären

– Vi är självklart glada över ännu en installation av Labelmaster hos Nordvalls, och vår tekniks effekt på Nordvalls verksamhet. För oss är detta ett perfekt exempel på vad som kan uppnås när ett företag arbetar i harmoni med en leverantör som förstår visionen, och inte bara deras omedelbara behov.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Efterfrågan på olika sorters livsmedelsförpackningar till 2031
Lysande helår för Billerud, men utmaningar framöver
Stora Enso säljer anläggning
När kommer fastsatta korkar på mejeriförpackningar?
Trots hinder, industrin vill använda mer bioplast
Växtbaserad glass Årets matbluff
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.11