23948sdkhjf

Boxes & Labels – nytt förpackningsföretag

Specialwell i Olsfors och Boxon Production (tidigare BEAB Etikettsystem) i Borås går samman och bildar ett nytt förpackningsföretag – Boxes & Labels.

Specialwell är sedan tidigare en stor leverantör av wellpapplådor till förpackningsgrossisten Boxon Group och nu väljer Boxons etikettproducerande företag Boxon Production och Specialwell att slå sina påsar ihop i ett gemensamt företag.

Specialwell har haft en stadig tillväxt de senaste åren och leds av ägarna Dennis Artursson och Karl-Olof Järnfors som tillsammans med Boxon Group AB blir ägare till det nya bolaget Boxes & Labels.

Utvecklingen för Boxon Production har de senaste åren varit den motsatta. Omsättningen har i det närmaste halverats sedan 2018 och landade 2020 på omkring 60 miljoner kronor. Specialwell hade en omsättning samma år på 52 miljoner kronor.

Dennis Artursson som blir VD i det nya bolaget är full av tillförsikt. Samgåendet mellan bolagen skapar synergieffekter och stora satsningar är planerade för både wellpapp- och etikettverksamheten. Med en gemensam organisation stärks Boxes & Labels resurser inom de viktiga områden IT, konstruktion, design, sälj och marknad.

En av satsningar bli en digital plattform där kunderna själva ska kunna vara delaktiga i utformningen av både förpackningar och etiketter.

– Kombinationen av att inte bara äga hela kompetenskedjan inom såväl förpackningar som märkning, utan även kunna erbjuda systemlösningar på etikettsidan, är något som vi faktiskt blir helt ensamma om, säger Dennis Artursson

I och med sammanslagningen fördubblas försäljningsorganisationen för bolagen utan att man för den sakens skull behöver nyanställa en enda person. I Olsfors pågår en utbyggnad av produktionsytan – från dagens 4 000 kvadratmeter till hela 8 000 kvadratmeter. Samtidigt förnyas maskinparken, en investering på 12 miljoner kronor.

Utöver det finns även planer på att komplettera det nuvarande erbjudandet med nya områden som till exempel kit-packning och förpackningar för farligt gods. Motsvarande satsningar kommer också att göras på etikettsidan på Box & Labels anläggning i Borås, förklarar Dennis Artursson.

Men ambitionerna för det nya företaget stannar inte där. Boxes & Labels sonderar redan marknaden i syfte att hitta intressanta företag att förvärva.

– Vi har en uttalad vision om att vi vill befinna oss i framkant i vår specifika bransch och har därför en ytterst medveten strategi när det gäller att ständigt stärka både vårt erbjudande och vår marknadsposition, säger Dennis Artursson.

Boxes & Labels är inte det första företaget som Dennis Artursson äger tillsammans med Boxon Group. Sedan tidigare är parterna också gemensamma ägare i Båfi Pac AB i Värnamo. Det är en förpackningskonverterare med en omsättning på 66 miljoner kronor (2020).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094