23948sdkhjf

Brasilianska Beontag köper Scandstick och Linerless

Svenska Scandstick AB har sålts till den ledande brasilianska etikettproducenten Beontag. Scandstick är en av Europas ledande tillverkare av självhäftande material för den etikettproducerande industrin.

Scandsticks huvudkontor och huvudsakliga produktionsanläggning ligger i Höganäs och grundades och ägdes fram till försäljningen av familjen Fredin. Företaget startades av makarna Sten-Inge och Gunnel Fredin 1981. De senaste åren har sonen Niclas Fredin varit VD för bolaget.

Scandsticks omsättning uppgick 2020 till närmare 800 miljoner kronor och redovisade en vinst efter skatt på 32 miljoner kronor. I anslutning till fabriken i Höganäs ligger systerföretaget Linerless, som också ingår i affären. 2020 omsatte Linerless 38 miljoner kronor och redovisade en vinst på drygt 3 miljoner.

Scandstick har förutom Höganäsfabriken också fabriker i Aalst (Belgien) och Celje (Slovenien). Totalt sysselsätter Scandstick Group cirka 150 anställda. I Scandsticks produktportfölj ingår ett brett utbud av så kallade facestock material, inkluderande papper, filmer, termo- och termotransfer papper och taggar.

Beontag är resultatet av en sammanslagning 2011 mellan två stora företag; Colacril, en producent av självhäftande etiketter med stark marknadsnärvaro i Latinamerika, och RR Etiquetas, en av de största brasilianska tillverkarna av självhäftande etiketter för detaljhandel, industri och tjänster. Beontag har de senaste åren aktivt förvärvat nya bolag, och också blivit den största producenten av RFID-taggar, och mjukvara för spårbarhet och produktautentisering i Syd- och Latinamerika.

Förvärvet av Scandstick och Linerless är inte det första Beontag gör i Europa.  Förra året köptes Stora Ensos RFID-verksamhet i Finland. Detta förvärv var en viktig milstolpe för Beontag, som kontinuerligt har lagt till nya teknologier och produkter till sin portfölj, samtidigt som de ökat sin närvaro på RFID-marknaden i Europa och Asien.

Köpet av Stora Ensos verksamhet innebar att man kom över en patenterad teknologi för tillverkning av RFID-taggar med pappersantenner så kallade ECO Tags, med minimal miljöpåverkan såväl under produktion som vid kvittblivning.

Packmarknaden/Packnet har sökt VD Niclas Fredin för en kommentar.

 

Källa: Vinge

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Brittisk termoformare ny licenstagare hos PulPac
Och vinnaren är…
Nyhet från Moltzau
Inget EU-besked om dryckeskartong
Engångsmuggen ska bort, forskning ska reda ut hur
Nya material på frammarsch
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.109