23948sdkhjf

Stort steg på vägen mot 100 %

KBM Professional som säljer städkemikalier har som mål att gå över till 100 % återvunnen plast i sina flaskor och dunkar. Ett stort steg på vägen har nu tagits.

Alla KBMs 1-litersflaskor är nu av återvunnen plast, undantaget fyra städkem som på grund av sitt innehåll kräver annan plast. Plasten i 1-liters flaskorna har ersatts med 100 % återvunnen plast, så kallad PCR-plast. KBM har som mål att 2022 nå 100 % återvunnen plast i produktflaskor och dunkar.

KBMs sortiment av rengöringsmedel och hygienprodukter består i dagsläget av cirka 80 produkter. Över 50 % av dessa är miljömärkta, merparten av Svanen. Därtill innehåller KBMs rengöringsmedel och hygienprodukter endast växtbaserade tensider och inga microplaster, gifter eller råvaror som är klassade som hälsofarliga (CMR-ämnen).

KBM Professional ingår i Procurator-koncernen och all produktion av städkemikalier sker i Norden, till största del i Sverige, i anläggningar som är effektiviserade för att minska CO2-påverkan. Produkterna förpackas i kartonger vars material kommer från miljöcertifierade skogar (FSC).

KBM skriver att det steg som nu tagits med återvunnen plast gör att KBM med stolthet kan medverka till att förhindra att plastavfall hamnar i naturen och påverka allas vårt gemensamma ekosystem.

Fotnot: PCR-plast står för Post Consumer Recycled och är exempelvis plastprodukter som avslutat sin livscykel som konsumentvara. Det rör sig oftast om PET- och HDPE-produkter som dryckesflaskor och andra genomskinliga plastflaskor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094