23948sdkhjf

Holmen Iggesund sponsrar lokala ishallen

Skogs- och papperskoncernen Holmen har fått en ishall uppkallad efter sig – Holmen Center. Det är ishallen i Hudiksvall som ska rustats upp med hjälp av sponsring.

– Ett av Holmens fokusområden inom hållbarhet är att engagera oss i de samhällen vi verkar. Detta gör vi bland annat genom lokal sponsring som främjar ett aktivt förenings- och fritidsliv, säger Johan Nellbeck, affärsområdeschef för Holmen Iggesund.

– Vi är väldigt glada över detta samarbete. Det ger oss en extra morot för att verkligen se till att hålla hallen i det skick som både föreningarna och allmänheten förväntar sig, säger Lars Stål, VD Glysisvallen AB.

I Holmen ingår den världsberömda kartongtillverkaren Iggesund, vars kartongbruk ligger i Hudiksvalls kommun. Ishockeyarenan Glysisvallen AB var i behov av en upprustning och i samarbete med ägaren, det kommunala fastighetsbolaget Glysisvallen AB, skjuter Holmen till pengar för upprustningen.

Holmen skjuter till 500 000 kr per år i fem år och kommunala Glysisvallen AB lika mycket. Pengarna kommer att gå till underhåll och investeringar som till exempel renoveringar av omklädningsrum och duschar, samt till sociala ytor så som utökade sittplatser, café, entré och restaurang.

Hallen utnyttjas av allmänhet, skolor och föreningar inom hockey, konståkning, friidrott, fotboll mm. Namnet Holmen Center tydliggör att hallen är en samlingsplats – ett center – för många olika sporter, åldrar och gemenskap. I visionen ingår att det ska bli en plats för mer än själva idrottandet, med café/lunchrestaurang, läxläsningsplatser för ungdomar med mera.

– Målet med samarbetet är att göra regionen attraktiv att leva och bo i, med större möjlighet att tillsammans mötas och utöva sport, säger Johan Nellbeck.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109