23948sdkhjf

Gafs Kartong investerar i ny offsetpress

Heidelbergs succéartade introduktion av Speedmaster CX 104 gör att även svenska tryckerier sällar sig till de många köparna. Förpackningsföretaget Gafs Kartong i Värnamo är en av dem. I deras nya Heidelberg-press kommer det 1000:e tryckverket av den nya tryckpressmodellen att installeras.

Heidelberg lanserade den nya tryckpressen CX 104 så sent som i somras och fick genast ett starkt gensvar av marknaden.

– Vår nya universalpress, Speedmaster CX 104, har blivit en stor hit på marknaden, säger Stefan Hasenzahl, Head of Product Management på Heidelberg. Redan innan den globala lanseringen i somras hade vi beställningar på över 500 tryckenheter, en siffra som har fördubblats på bara tre månader.

Tidpunkten för marknadsintroduktionen var vald med omsorg. Efter pandemin ser Heidelberg en tilltagande global återhämtning som gör att kunderna vill investera i de senaste teknologierna och lösningarna. Det svenska förpackningstryckeriet Gafs Kartong i Värnamo, får i sin nya Speedmaster CX 104 det 1 000 tryckverket i serien.

Gafs Kartong ägs av syskonen Annelill Annvik och Lasse Svärd vars mor grundade företaget 1947 och har idag 22 anställda och en omsättning på över fyra miljoner euro. En Speedmaster CX 104-6+L med en nyutvecklad beläggningsenhet i Push to Stop-konfiguration, tillsammans med en Suprasetter 106 plåtsättare ska levereras och installeras innan jul.

Gafs Kartong tillverkar förpackningar av kartong för främst svenska kunder i en rad olika branscher. Maskininvesteringen kompletteras med ett Subscription Smart-kontrakt som omfattar leverans av alla förbrukningsmaterial och mjukvara under flera år. Gafs Kartong kommer därigenom att använda Prinect Production Manager, som täcker alla nyckelfunktioner för förpackningstryck.

Ett exempel är en CAD-baserad lösning som säkerställer snabb och enkel utläggning och som även inkluderar alla typiska förpackningsmärken på tryckarken. Det avgörande är att Prinect-arbetsflödet tillhandahåller all data som är relevant för produktionen, vilket säkerställer tillförlitlig produktion och repetering av jobb i en konsekvent hög kvalitet. Dessutom ger Prinect feedback från produktionsdata för en fullständig översikt över prestanda i realtid.

Den nya pressen ersätter en Speedmaster CD 102 hos Gafs. Om investeringen säger Annelill Annvik;

 – Vi granskade och jämförde både digitala och offsetalternativ, men lanseringen av Speedmaster CX 104 på marknaden satte punkt för vårt letande. Betydande förbättringar av set up förberedelser och kvalitetskontroll, i kombination med ett helintegrerat arbetsflöde, gör oss mycket trygga i  fördelarna som denna investering kommer att betyda för vårt företag.

Lasse Svärd tillägger;

– Nya Speedmaster CX 104 från Heidelberg uppfyller våra krav till punkt och pricka. Vi övertygades till slut av detta företags banbrytande offsetteknologi och tjänsteportfölj, tillsammans med ett utmärkt pris-prestanda-förhållande. Vi förväntar oss att särskilt Push to Stop-funktionen kommer att ge ett stort produktivitetslyft.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125