23948sdkhjf

Ny VD för MM Kotkamills

MM-gruppen (Mayr-Melnhof) har utsett Päivi Suutari, 58, till ny VD för MM Kotkamills. Hon börjar sin nya roll den 1 oktober.

Päivi Suutari har arbetat i mer än 30 år inom kartong- och förpackningsindustrin, tidigare på bland annat Stora Enso och Huhtamaki och har stor erfarenhet av att leda företag och människor i flera länder från Europa till Asien. Hon anslöt sig till Kotkamills 2019 som vice VD för forskning, utveckling och innovation och har spelat en nyckelroll för att främja företagets utvecklings- och innovationsverksamhet.

– Päivi Suutaris är en erfaren ledare och är väl bekant med internationell integration. Hennes uppgift blir att arbeta med MM-gruppen för att skapa en gemensam strategi som gör det möjligt för gruppen att ta en ledande position på marknaden för färskfiber kartong och fortsätta den framgångsrika produktionen av kraftpapper och sågat virke, säger MM Groups VD Peter Oswald.

Päivi Suutari kommenterar sin utnämning;

– Att bli utsedd till verkställande direktör för MM Kotkamills, vid detta för företaget viktiga skede är en stor ära. Kunskapen och kompetensen inom MM-gruppen och i MM Kotkamills är enastående och produktionsanläggningarna i gott skick. Att kombinera koncernens produktportfölj och personalens kompetens skapar en bra grund för att genomföra de pågående investeringarna, innovationerna och utvecklingen och för att anpassa strategin, samtidigt som företagets finansiella ställning förblir stark.

Tidigare VD, MM Kotkamills affärsvisionär, Markku Hämäläinen, lämnar företaget i en positiv anda.

– Efter ihärdiga ansträngningar fann vi MM-gruppen och insåg att de är den bästa möjliga ägaren till nya Kotkamills. De har gett verksamheten mer styrka och utvecklingsmöjligheter. Det bästa på Kotkamills - och anledningen till att vi har lyckats nå våra mål - är vår personal. Kotkamills har ett fantastiskt team, bästa möjliga pappers- och kartongtillverkare och sågverksproffs. Jag vill tacka hela personalen för denna fantastiska sexåriga resa, och önskar alla lycka till. Med Päivi i spetsen kommer denna framgångssaga att fortsätta med MM-gruppen och vara säkrad för framtiden.

Se tidigare artikel om MM Groups förvärv av Kotkamills.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.091