23948sdkhjf

Tredje generationen tar vid i Schubert Packaging Systems

Johannes Schubert är ny medlem i Schubert Packaging Systems ledningsgrupp. Johannes tillhör den tredje generationen i ägarfamiljen och utses till VD i ett av dotterbolagen

Familjen har högsta prioritet hos Gerhard Schubert GmbH. Den tredje generationen är nu också representerad i en nyckelroll hos den ledande förpackningsmaskinstillverkaren.

Johannes Schubert är sonson till företagets grundare Gerhard Schubert och son till nuvarande VD:n Gerald Schubert, och har arbetat i familjeföretaget i många år. Hans farfar har uppmuntrat honom i hans karriärval.

– Han rådde mig att lära mig så mycket jag kunde i vår familjs verksamhet. Mellan 2008 och 2011 utbildade jag mig till industrimekaniker vid vårt huvudkontor i Crailsheim. Precis som varje lärling hos oss började jag i det lilla och jag behandlades som alla andra, berättar Johannes Schubert.

Efter sin lärlingsutbildning arbetade han som projektledare inom försäljning och tog ansvar för flera stora internationella projekt. I Schuberts nordamerikanska dotterbolag i Charlotte (North Carolina), USA, fick han ytterligare erfarenhet utomlands och återvände sedan till sitt hem i Crailsheim efter knappt två år.

I två år var han ansvarig för utvecklingen av Schubert Flowmodul som produktchef och spelade en nyckelroll i den framgångsrika lanseringen påp marknaden. Flowmodul är en milstolpe i Gerhard Schubert GmbHs historia. Den mycket flexibla och multifunktionella flödesinpackningsmaskinen används för en mängd olika produkter: chokladstänger, kex, kakor, chokladfigurer, yoghurtkoppar och till och med glass förpackas säkert i ett stort antal formatstorlekar och förpackningsmaterial.

Johannes Schubert efterträder Peter Gabriel som lämnar sin tjänst efter 16 år som VD för Schubert Packaging Systems GmbH. Han kommer dock att stödja sin efterträdare som mentor och kommersiell chef för moderbolaget, tillsammans med en annan mångårig och erfaren VD för Schubert Packaging Systems, Olaf Horrenberger. Olaf Horrenberger och Johannes Schubert kommer att tillsammans leda verksamheten i Schubert Packaging Systems.

Företagets grundare Gerhard Schubert gläds över att hans sonson går vidare till VD- nivå:

– Jag är stolt över honom och mycket nöjd med hans engagemang. Jag är säker på att Schuberts tredje generation kommer att fortsätta att hantera vårt familjeföretag framgångsrikt. Jag önskar Johannes en bra start och mycket framgång.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125