23948sdkhjf

Brand stoppar produktionen i Husum 

I fredags vid lunchtid uppstod en brand i ett transportband för träflis på Metsä Boards bruk i Husum. Branden innebär att produktionen av såväl massa som kartong har stoppats och det kan ta flera veckor innan bruket är i full gång igen.

Det var vid 12.30 i fredags som branden i transportbandet upptäcktes vid Metsä Boards bruk i Husum.

Räddningstjänsten tillkallades och de hade branden under kontroll vid 14.30. På kvällen vid 21.30 överlämnade räddningstjänsten ansvaret för bevakningen av brandhärden till brukets lokala räddningstjänst. Ingen person kom till skada i branden.

– Nu gäller det att ta ner bollarna utifrån det läge som ligger. Vi kan först och främst vara tacksamma för att ingen person har kommit till skada fysiskt, säger platschefen Olov Winblad von Walter till tidningen Allehanda under lördagen. 

På frågan hur allvarligt läget är sägar han: 
– Det är många frågor jag passar på i det här skedet. Vi måste genomföra en inventering innan det kan ges svar på den frågan.

Bolaget uppger dock att produktionen av massa kan komma att stå still upp till fyra veckor. Produktionen av kartong räknar bolaget kommer igång inom några dagar med lägre produktionstakt än normalt. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081