23948sdkhjf

Ecolean öppnar försäljningskontor i Tyskland

Ecolean expanderar starkt på världsmarknaden och har under de senaste åren gått från sju till 15 försäljnings- och servicekontor runt om i världen. Senast i raden av länder att få ett eget kontor är Tyskland

Försäljningskontoret ligger i Darmstadt och leds av Martin Christ, försäljningsdirektör. Tyskland har en längre tid varit en marknad för Ecoleans lättviktsförpackningar med lågt CO2-avtryck och med egen lokal närvaro ser man en stor potential att växa vidare på en av världens största marknader för  aseptisk förpackning.

 – Jag tror att Ecolean har mycket att erbjuda livsmedelsindustrin i Tyskland. En helt unik förpackningslösning med högeffektiva fyllningslinjer, som uppfyller de bästa kraven på livsmedelssäkerhet och med hållbarhetsinformation i världsklass, passar nästan sömlöst in i den utveckling vi ser framöver i Tyskland. Konsumenter kräver redan nya och mer hållbara lösningar från ansvarsfulla företag som Ecolean, säger Martin Christ, försäljningsdirektör, Ecolean i Tyskland.

Ecoleans förpackningar är 50-60 % lättare än andra typer av förpackningar för flytande livsmedel, vilket ger fördelaktig reducering av miljöpåverkan under hela förpackningens livscykel. Dessutom anslöt Ecolean till Science Based Targets-initiativet tidigare i år och anpassade sina klimatåtgärder till det mest ambitiösa målet i Parisavtalet, för att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader Celsius år 2030.

Ecoleans förpackningar finns i olika storlekar, från 200 ml till 1500 ml för kyld distribution och från 125 ml till 1000 ml för distribution utan kylkedja.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Innovativa och hållbara lösningar i montern
Livsmedelsfilm redo att återvinnas
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Snabbt skifte från plast kan ge ökad materialförbrukning! Hallå där, Annica Eldh!
Nu är maskinen igång
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.11