23948sdkhjf

GAIA:s biomaterial lanseras internationellt

Gaia Biomaterials inleder samarbete med IVICT som står för Industrial Value Innovation by Chemistry for Tomorrow. Företaget ägs av Mitsubishi Corporatin och grundades för tre år sedan. Syftet är att ta hjälp av IVICT för att nå ut med företagets produkter på världsmarknaden.

Att etablera en egen internationell, global, försäljningsorganisation är såväl tidskrävande som dyrt och kräver mycket arbete. Ett snabbare och mer effektivt sätt är att inleda samarbete med någon som redan har en sådan organisation uppbyggd, resonerar GAIA.

IVICT är väl etablerat globalt inom kemi och plast och har inarbetade kontakter med många stora varumärkesägare. Vi har nu kommit överens med dem om att de säljer vårt material, Biodolomer, på världsmarknaden, berättar Peter Stenström, VD på Gaia BioMaterials.

Vi är ett expansivt företag men naturligtvis för små med internationella mått mätt när det kommer till att få inleda direkta förhandlingar med de stora varumärkesägarna, men nu öppnas naturligtvis stora möjligheter för oss, fortsätter han.

Även Latour Future Solutions AB som nyligen klev in som ägare i GAIA ser fördelar.

Det kommersiella partnerskapet med Mitsubishi Corporation/IVICT innebär ett erkännande på världsmarknaden och en fantastisk möjlighet för Gaia, inte minst när hela Asien i snabb takt förbjuder single-use-plastic och övergår till nya hållbara biomaterial, säger Pelle Mattison, Latour Future Solutions AB.

GAIA har planer på att etablera egen tillverkning i Asien. Något som fanns med i bilden redan när Latour Future Solutions gick in som minoritetsdelägare i Gaia BioMaterials förra året.

GAIA Biomaterials startades för omkring 10 år sedan i Helsingborg av Åke Rosén som fortfarande är ägare och verksam i bolagets ledning. Åke Rosén är bland annat känd för att ha startat Ecolean som är ett annat Helsingborgsföretag inom förpackningsområdet. Båda företagen har förpackningar som tillverkats av mineralfylld (krita) plast.

GAIA Biomaterials har från haft 2016 en snabb tillväxt och omsatte 2019 närmare 60 miljoner kronor. Regeringens beslut att införa skatt på bärkassar av plast i handeln 2020 har slagit hårt mot företaget det senaste året. Att GAIA:s påsar är gjorda av biobaserad plast och till mer än 50 % består av mineral har gjort att man ha ansökt om undantag från skatten, dock utan framgång.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125