23948sdkhjf

Kraftfull kompakt trummotor för hygienmiljö

Interroll lanserar världens mest kraftfulla synkrona trummotor med en effekt på 1,8 kilowatt för bandtransportsystem. Den nya drivenheten uppfyller de högsta hygienkraven.

Den nya synkrona trummotorn DM 0138 utökar Interrolls beprövade sortiment med högpresterande synkronmotorer, vilket öppnar för nya tillämpningar för kunder och användare, särskilt i mycket dynamiska logistikcentra och inom livsmedelsindustrin.

Den nya DM 0138 erbjuder maximal acceleration och bromsprestanda med mycket låg energiförbrukning och förmåga att exakt positionera transporterade varor i ett system utan användning av ytterligare sensorer. Detta förenklar till exempel integrationen av förpacknings- och andra processmaskiner till ett automatiserat varuflöde. Den nya synkronmotorn imponerar också med sin mycket kompakta design, med endast en diameter på 138 mm.

– Fler och fler företag runt om i världen uppskattar fördelarna med moderna synkrona trummotorer, som kombinerar kompakthet med hög funktionalitet och ekonomi. Detta gäller särskilt för användare som har höga krav på automatisering eller hygien, till exempel inom livsmedelsindustrin. Med den här strategiska breddningen av vår Drum Motor-plattform hjälper vi återigen systemintegratörer och användare att utnyttja sina affärsmöjligheter ännu bättre”, förklarar Dr. Hauke Tiedemann, Managing Director för Interroll Trommelmotoren GmbH i Baal, Tyskland. 

Den nya synkronmotorn DM 0138 finns även som oljefri version som tillval. Liksom alla trummotorer från Interroll följer konstruktionen och designen av den helt slutna drivenheten riktlinjerna från EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group). 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093