23948sdkhjf

Coop går över till PET

Coop byter under våren samtliga sina plasttråg som används för butikspackade kött- och fiskprodukter.

​Idag använder Coops butiker livsmedelstråg i färgad frigolit eller pp-plast för att butikspacka fisk- och köttprodukter. De nya förpackningarna är gjorda av transparent, återvunnen PET och återvinningsbara.

Genom att byta förpackningsmaterial minskar Coop användningen av ny oljebaserad plast med 57 ton årligen.

– Vi letar hela tiden fler sätt att minska plastanvändning och öka återvinningen av material inom Coop. Nu tar vi ett steg till när vi går över till fler förpackningar av återvunnen plast. Vi behåller samma höga kvalitetskrav men till ett lägre klimatavtryck, säger Charlotta Szczepanowski, hållbarhets- och kvalitetschef för Coop Sverige.

Bytet av förpackningar är en del av Coops strategi för minskade klimatutsläpp. De nya förpackningarna är gjorda av returpet. Alla plastförpackningar under Coops egna varumärken och i serviceförpackningar i butik ska senast år 2030 vara av 100 procent förnybar eller återvunnen råvara.

Coop har även tidigare gjort insatser för att minska plastanvändningen och öka återvinningen. Bland annat har man sedan tidigare bytt förpackningarna till kött och fisk som kommer konsumentförpackad till butik till förnybar eller återvunnen råvara, bytt till återvunnen plast i juice- och vattenförpackningar och infört pant på saftflaskor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141