23948sdkhjf

Coca-Cola går över till återvunnen krympfilm

Coca-Cola jobbar vidare mot sitt klimatmål netto noll utsläpp av växthusgaser. I fokus för att nå målet är förpackningar, särskilt plastförpackningar.

Coca-Cola Sverige byter nu plastfilmen (PELD*) runt alla 4-pack till 100 procent återvunnen. Det sker med start under andra kvartalet 2021 och gäller alla 4-pack för 1,5L, 1,75L och 2L. Bytet följer på den stora satsning som Coca-Cola gjorde på återvunnen plast under 2020. Då var Coca-Cola Sverige först inom hela Coca-Cola koncernen globalt med att övergå till 100 procent återvunnen plast för hela  den lokalproducerade PET-portföljen. 

Att byta ut jungfrulig plast mot återvunnen plast i förpackningar är ett led i den koncernövergripande klimatstrategin med målet att nå netto noll utsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan till 2040. Coca-Cola har globalt en ambition att arbeta för en avfallsfri värld. 

– Våra förpackningar står för en betydande del av vårt klimatavtryck. När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan. För att upprätthålla den cirkulära ekonomin är det viktigt att vi samlar in och återvinner materialet så att det kan bli till nya förpackningar igen, säger Cathrine Westerlind, Senior manager Sustainability Coca-Cola European Partners Sverige.

Coca-Cola European Partners ska i linje med sin koncernövergripande klimatstrategi Action on Climate Now reducera utsläppen av växthusgaser inom värdekedjans alla fem områden – ingredienser, förpackningar, produktion, transport och kylutrustning. 

*Krympfilm av PELD (polyetylen med låg densitet).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.485