23948sdkhjf

Marvaco startar grön epok i Helsingborg

I början av februari flyttade Marvaco till en ny produktionsanläggning i Helsingborg, Sverige. Detta ledde till en rad investeringar för att ytterligare förbättra företagets hållbarhetsstrategi under 2021.

 Marvaco investerar i ny utrustning för att reducera behovet av lösningsmedel vid tryckformsframställning och för att öka hållbarheten i produktionsprocessen.

Jan Viberg, GM Marvaco Sverige, är nöjd att börja det nya året med en fullständig process-konvertering i de nya lokalerna och med den senaste tekniken.

– Installationen av den senaste tekniken är den första av sitt slag i Skandinavien. Vår enhet i Helsingborg är det första helt lösningsmedelsfria prepress-huset i Norden för klichéproduktion. Kundernas efterfrågan på miljövänliga lösningar ökar hela tiden och de investeringar vi gjort inte bara möter dessa krav utan erbjuder våra tjänster av högsta kvalitet på ett än mer hållbart sätt, säger Jan Viberg.

De nya lokalerna är anpassade för ett optimalt produktionsflöde med effektiv uppvärmning och lägre energiförbrukning, även installationen av den modernaste utrustningen minskar energiförbrukningen jämfört med traditionell tryckformsproduktion. Detta och lokalens strategiskt viktiga läge innebär en mer miljöeffektiv och smidig trycksformsproduktion.

Friedrich von Rechteren, Global Commercial Vice President XSYS, kommenterar:

– Vi är mycket glada över att utöka vårt samarbete med Marvaco, de tar nu nästa steg i deras strävan att erbjuda de mest miljövänliga produktionsmetoderna i branschen. Med investeringen av vår nyloflex® Xpress system är Marvaco återigen ledande inom innovation. De investerar i avancerad XSYS-teknologi som erbjuder snabbare tryckformsproduktion, högkvalitativ tryckformskvalitet samt enklare hantering, samtidigt som lösningsmedel elimineras vilket resulterar i minskat avfall. Detta unika värdeerbjudande kommer göra det möjligt att minska koldioxidavtrycket i flexo tryckformstillverkning samtidigt som de stöttar sina varumärkeskunder i att uppfylla sina hållbarhetsmål. Framtiden är grön, framtiden är lysande.   

Idag värdesätter FMCG-varumärkesägare och förpackningsföretag en mer ekonomisk användning av råmaterial och energi samtidigt som det ställs höga krav på ökad flexibilitet och snabbare time-to-market. Därför fortsätter Marvaco att investera i EGP™-tekniken för att tryckerierna ska kunna uppnå korta färgmatchningstider, färre justeringar och mer färgstark design med mindre mängd avfall.

Kai Lankinen, Executive Partner på Marvaco, menar att vi genom våra val kan gynna koldioxidneutrala alternativ och på så sätt bidra till att begränsa den globala uppvärmningen: – Genom vår investering i produktionen samt vår lösning för GreenerPrinting™ Expanded Gamut Printing, ”EGP”, stödjer vi förpackningtryckerier i deras arbete med att bli mer miljöeffektiva. I år kommer vi att ta ytterligare investeringssteg för att minska koldioxidavtrycket inom Marvaco-koncernen.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.266