23948sdkhjf

Nytt fiberbaserat tråg för frukt & grönt

AR Packaging lanserar fiberbaserat tråg för färska grönsaker och frukt som minimerar användningen av plast.

Färska grönsaker och frukt är livsmedelskategorier med höga avfallsnivåer i hela försörjningskedjan. För att möta övergången till förpackning med mindre plast utan att offra produktskyddet har AR Packaging tagit fram en barriärkartong med mer än 95 % fiberinnehåll, skräddarsydd barriär och bekvämlighetsfunktioner.

Strävan att minimera användningen av plast i förpackningar är en huvudfråga för återförsäljare och livsmedelsproducenter idag. Solida plastråg används ofta för färska grönsaker och frukt, och även om tråg av förnybar plast har introducerats, vill man ha återvinningsbara fiberbaserade tråg. 

AR Packaging rullar därför nu i hela Europa ut ett fiberbaserat tråg med en tunn barriärbeläggning. Tråget är tillverkat i ett stycke, baserat på kartong tillverkad av fibrer från certifierade hållbart skötta skogar, och har ett fiberinnehåll på upp till 95 % som gör det återvinningsbart i pappersfraktionen i de flesta länder.

– Majoriteten av vår produktutveckling är inriktad på förpackningslösningar av förnybara material och som är återvinningsbara. Övergången till fiberbaserade tråg för färska grönsaker kan vara ganska enkel utan investeringar i ny produktionsutrustning, säger Philipp Eissner, affärsutvecklingschef på AR Packaging.
– Dessa nya tråg används redan i Tyskland och de är väl lämpade för ett brett utbud av produkter som färska grönsaker och frukter, örter, svamp, frön och mycket mer.

Trågets oblekta papper ger ett utseende som gör det enkelt för varumärkesägare att kommunicera miljöfördelarna till slutkonsumenter. Tråget kan tryckas med dekor på både utsidan och insidan.

Tråget kan också kombineras med en lockfilm som ger konsumentfördelar. Filmen kan förses med en lättöppningsfunktion och även en återförslutning. Återförslutning kan förlänga produktens hållbarhet och minimera matsvinn när konsumenten använder delar av innehållet vid olika tillfällen.

Det fiberbaserade tråget för färska grönsaker och frukt lanseras nu i hela Europa av AR Packaging.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094