23948sdkhjf

Sealed Air lanserar nya lättåtervunna kuvertpåsar

Sealed Air lanserar en ny modell av sin populära kuvertpåse Mail Lite. Kuvertpåsen innehåller nu mer återvunnet material än någon annan kuvertpåse på marknaden. Dessutom kan alla delar enkelt separeras för att sorteras ut för ny materialanvändning i återvinningscirkeln.

De nya Mail Lite-påsarna för postleverans utgör ett viktigt steg för Sealed Airs åtagande att göra alla sina produkter 100 % återvinningsbara till 2025. Kuvertpåsarna är utformade för återvinning, med ett inre bubbelhölje som lätt kan lossas från den yttre pappersbaserade kuvertpåsen, som i sin tur är gjord av FSC-certifierat, icke-bestruket kraftpapper från ansvarsfullt skogsbruk. Varje komponent kan sedan sorteras separat för materialåtervinning i lämplig återvinningsfraktion.

Kuvertpåsens inre bubbelfoder, AirCap, är nyutvecklat och innehåller minst 60 % återvunnet material. Dessutom, på grund av Sealed Airs unika coextruderade luftretentionsskikt, är påsarna starkare och ger mer skydd vid frakt än motsvarande påsar som saknar detta barriärmaterial av bubbelplast.

– I takt med att e-handeln växer väljer människor alltmer att använda påsar framför styva förpackningar av wellpapp och kartong - vilket spar tid, energi, utrymme och i vissa fall upp till 35% i postkostnader, säger Mirella Andriano, Portfolio Manager på Sealed Air.

AirCap-höljet är nu endast fäst i toppen, sidorna och botten på det yttre papperskuvertet på Mail Lite, istället för den traditionella hellamineringen som tidigare band ihop komponenterna och förhindrade att påsarna separerades för återvinning. På baksidan av varje Mail-Lite-påse får konsumenterna tydliga återvinningsanvisningar, vilket illustrerar företagets åtagande att vara ledande på området när det gäller hållbarhet, menar Sealed Air.

–Vi är oerhört stolta över att ha satt riktmärket för miljöansvariga kuvertpåsar för e-handel, avsedda för återvinning, säger Mirella.

De nya Mail Lite-påsarna finns i 11 storlekar - från A/000 storlek (110 mm x 160 mm) upp till K/ 7 storlek (350 mm x 470 mm) - antingen i vitt eller guld, och finns nu i lager i hela Europa.

Sealed Air är partner till Packmarknadens nya möteskoncept PACK@Stage den 11 mars. Missa inte denna intressanta paneldebatt om våra e-handelsförpackningar. Till hemsidan PACK@Stage för mer information och anmälan.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11