23948sdkhjf

Köper kartongföretag i England

AR Packaging stärker sin position i Storbritannien genom att förvärva Firstan Holdings Ltd. Företaget är en kartongkonverterare inriktad på förpackningar till de brittiska livsmedels- och sjukvårdsföretagen.

I affären med Firstan Holdings Ltd ingår också dess dotterbolag Firstan Limited. Detta strategiska steg gör AR Packaging till en viktig leverantör i flera förpackningskategorier i Storbritannien, menar Harald Schulz, CEO.

AR Packagings strategi att växa inom utvalda segment och geografiska områden fortsätter. Koncernen har redan en stark position som specialist inom flexibla barriärmaterial och kartongbaserade behållare för den brittiska marknaden. Förvärvet av Firstan tillför nu lokal tillverkning av kartongförpackningar och möjliggör därmed ett unikt brett utbud av multikategorilösningar främst till livsmedelskunderna.

– Det är med stort nöje vi välkomnar företaget Firstan och dess anställda till vår AR Packaging-familj. Detta tillägg är av avgörande strategisk betydelse för att stärka vår position på den brittiska marknaden, säger Harald Schulz. Tillsammans med våra befintliga två anläggningar i Storbritannien ger Firstan en utmärkt plattform för ytterligare tillväxt på denna viktiga och snabbrörliga marknad.

Firstan Ltd beskrivs av AR Packaging som en ledande oberoende kartongkonverterare med fokus på kvalitet, kundservice och operativ effektivitet. Dess fabrik, i Godmanchester, Cambridgeshire, är en strömlinjeformad produktionsanläggning med de bästa maskinerna och operativsystemen. Företagets 140 medarbetare ägnar sig åt design och tillverkning av tryckta kartonger för livsmedels-, läkemedels-, hälso- och kosmetikbranschen.

– Jag är glad att se vårt företag ta nästa steg i sin utveckling och gå upp i AR Packaging, säger Andrew Hartwig, tidigare majoritetsägare och verkställande direktör för Firstan Holdings Ltd.

– Vår strategiskt placerade och välinvesterade anläggning kommer tillsammans med vårt skickliga team lägga till ytterligare funktioner i AR Packaging och vi kommer tillsammans att erbjuda utökade tjänster till alla kunder i Storbritannien.

Paul Hartwig, även han en före detta aktieägare i Firstan Holdings Ltd, tillade;

– Detta är ett mycket spännande nytt kapitel för vår verksamhet. Tillsammans med resten av ledningsgruppen ser jag fram emot att arbeta med AR Packaging-teamet för att ta vår verksamhet till nästa nivå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156