23948sdkhjf

Första certifierade integratören för UR-robotar

Odigo först ut som certifierad integratör för Universal Robots i Sverige.

Teknikkonsultföretaget Odigo i Lund blir danska robottillverkaren Universal Robots första certifierade integratör i Sverige. Certifieringen gör startsträckan kortare för små och medelstora företag som är nyfikna på automation, men som inte riktigt vet hur de ska gå tillväga.

Odigo arbetar med industriell utveckling inom exempelvis montering, slipning, maskinbetjäning och pick-and-place. Som certifierad integratör hjälper Odigo sina kunder att hitta företagsunika automationslösningar med hjälp av kollaborativa robotar från Universal Robots. Resultatet är bättre ekonomi, ergonomi, effektivitet och hållbarhet.

– Universal Robots har arbetat med certifierade integratörer i andra europeiska länder, men Odigo är först ut i Sverige. Vi är väldigt glada över att de vill arbeta med oss. De är innovativa och visionära och har ett upplägg som innebär låg risk och snabb ROI för kunderna. I södra Sverige finns många små och medelstora företag som är nyfikna och förändringsbenägna och som gärna vill börja automatisera, men som kanske kan behöva lite hjälp på traven, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige.

– Många börjar sin automationsprocess hos oss. Vi hjälper företagen att känna ett ägandeskap över tekniken, att våga testa. Vi valde att samarbeta med Universal Robots för att vi tycker att deras kollaborativa robotar är bäst på marknaden, och för att vi delar deras vision att automation ska vara enkel och tillgänglig för alla, säger Marcus Engqvist, Manager Smart Factory på Odigo.

Certifieringen innebär att Odigos integratörer är specialiserade på Universal Robots produkter och på UR+, en plattform för applikationer som är tillgängliga för alla UR-kunder. Odigo har kontor i Sölvesborg och Lund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.205