23948sdkhjf

Efter stor vånda - Interpack ställs in

Osäkerheten bland företagen på grund av hög smittspridning blev för stor.

Messe Düsseldorf har in i det längsta försökt hålla fast vid planerna på att arrangera Interpack den 25 februari till 3 mars nästa år. Detta datum trodde man var tillräckligt långt borta från pandemins härjningar när man beslöt skjuta upp mässan som skulle ha gått i början av maj i år. Den andra vågen har dock skördat många nya liv under hösten och smittspridningen verkar inte avta nämnvärt.

Beslutat att ställa in mässan har tagits i full samförstånd med branschens intressenter och det rådgivande mässråd som finns knutet till Interpack.

– Vi har gjort allt vi kan för att göra rättvisa åt Interpacks enorma betydelse för förpackningsindustrin, även under denna pandemi, framför allt för att vi har fått branschens uppmuntran och stöd att fortsätta planera för en fysisk mötesplats med ett hygien koncept som har testats i praktiken för att skydda alla inblandade. I slutändan har dock feedbacken från våra utställare visat att osäkerheten är för stor, och vi kan därför inte genomföra ett Interpack som inte uppfyller kraven på en ledande internationell mässa, förklarar Wolfram N. Diener, VD för Messe Düsseldorf .

– Den 25 november beslutade förbundsregeringen och de tyska staterna att genomföra ännu strängare åtgärder i Tyskland och eventuellt till och med utvidga dessa åtgärder på det nya året. Detta ger tyvärr inte anledning att hoppas på att situationen avsevärt kommer att förbättras under kommande månader. Vi fokuserar nu på nästa Interpack, som enligt plan kommer att äga rum i maj 2023, och som kommer att kompletteras med utökade onlineerbjudanden, förklarar Diener vidare.

Messe Düsseldorf hade erbjudit anmälda utställare särskilda villkor för deras deltagande och samtidigt beviljat dem en extraordinär uppsägningsrätt för de företag som inte kunde eller inte ville delta.

– Förutom den unika marknadstäckningen kännetecknas Interpack av direkt utbyte av information mellan marknadsledande företag och toppskiktet av beslutsfattare för varumärken runt om i världen. Detta är exakt vad som nu till stor del förhindras av kontinuerligt höga infektionstal i Central Europa med tillhörande och fortsatta resebegränsningar och karantänbestämmelser, säger Christian Traumann, president för interpack 2021 och VD & koncernchef på Multivac Sepp Haggenmüller SE & Co. KG.

– Vi välkomnar därför Messe Düsseldorfs beslut om att ställa in Interpack 2021 och istället fokusera på Interpack 2023.

Richard Clemens, VD för VDMA Food Processing and Packaging Machinery Association, säger

– För branschen är personliga möten och levande upplevelser fortfarande oerhört viktiga, särskilt när det gäller komplex teknik. Båda möjliggör jämförelse och främjar nya idéer såväl som nya leads och nätverk - detta är något som onlineformat bara delvis erbjuder. Vi ser nu fram emot ett framgångsrikt Interpack 2023, där industrin återigen kan samlas på sin ledande globala mässa i Düsseldorf.

Fram till nästa utgåva av den ledande mässan kan branschen få kontinuerliga uppdateringar om trender, utveckling och innovationer inom branschen på www.interpack.de. Ytterligare onlinealternativ kommer att göras tillgängliga för utställare och besökare av det kommande interpack och komponenter 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094