23948sdkhjf

Ny kartong ersätter plasttråg

Nya kartongen Inverform gör kartong till ett nytt och hållbart alternativ till plasttråg för färdigmat.

Iggesund Paperboards nya Inverform utvecklad för färdigmatstråg lever upp till höga förväntningar på hållbarhet och prestanda.

Inverform tillverkas av rena cellulosafibrer och har specialutformats för formpressade och vikta tråg för förpackning av färdigmat. Inverform är ett mycket formbart material, och är ett starkt alternativ till mer traditionella lösningar som till exempel plasttråg.

– Iggesund Paperboard har länge arbetat för att skapa hållbara material som inte skadar miljön. Inverform utvecklades till stor del som en lösning på problemet med alla plastföroreningar, säger Stefan Söderberg som är Sales Manager på Iggesund Paperboard.

Den stora plastanvändningen kan kopplas till många allvarliga problem menar Iggesund Paperbaoard och räknar bland annat upp:

– stor klimatpåverkan på grund av de fossila bränslen som används för framställning av plast.

– plast som hamnar i havet och på andra platser på grund av att materialet inte bryts ned i naturen.

– stora avfallsmängder på grund av en låg återvinningsnivå (mindre än 40 procent).

– Vi var fast beslutna att hitta ett förnybart och återvinningsbart material till livsmedelstråg, som skulle vara mer miljövänligt än plast men samtidigt ha lika goda förpackningsfunktioner genom hela värdekedjan, säger Stefan Söderberg.

Med nya Inverform vänder sig Iggesund Paperboard till de livsmedels- och detaljhandelsföretag som är måna om att ha produkter som främjar en hållbar framtid.

– Inverform är den första produkten i det här sortimentet och vi arbetar med att utveckla nästa generations barriärmaterial eftersom vi ser en ökad efterfrågan på hållbara förpackningslösningar. Kraven blir tuffare för varje år. Vi arbetar hela tiden med produktförbättring för att hjälpa våra kunder att hantera sina utmaningar både i dag och i framtiden, säger Stefan Söderberg.

– Förpackningar av Inverform med en plastbeläggning ger ett betydligt lägre klimatavtryck än vanliga plasttråg och kan dessutom återvinnas i den befintliga förpackningsinsamlingen. De minskar inte bara klimatavtrycket utan uppfyller även de högsta standarderna för livsmedelshygien och -skydd, vilket innebär bättre livslängd för produkterna och minskat matsvinn.

Inverform är en vit homogen helblekt kartong (Solid Bleached Board, SBB) som tillverkas av rena cellulosafibrer från hållbart skogsbruk. Inverform beläggs med en polymerbarriär som gör den idealisk för trågformning och värmeförsegling.

Inverform är ett livsmedelsgodkänt material utan optiska blekmedel och har alla livsmedelscertifikat som krävs. Materialet kan dessutom användas i mikrovågsugn och i vanlig ugn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.209